Τώρα που όλα πήραν το δρόμο τους στη ΝΔ, είναι κατάλληλη η στιγμή να δούμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτά που φαίνονται.
Τα δεδομένα λοιπόν λένε ότι ο Κ. Καραμανλής και η Ντόρα στηρίζουν Μεϊμαράκη και το πρώτο πράγμα που προκαλεί εντύπωση είναι πώς και γιατί η Ντόρα δεν είναι στο πλευρό του Κυριάκου.


Για να απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα θα πρέπει να δούμε την ΝΔ στην μετά Τσίπρα εποχή, δηλαδή μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην οποία θα χάσει ο Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι τότε ο πρόεδρος της ΝΔ που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν τώρα.
Όλοι γνωρίζουν ότι η πορεία της χώρας και αυτά που θα έρθουν θα εξαφανίσουν όλους τους πολιτικούς που συμμετείχαν στο έγκλημα που οδηγούν οι σημερινές πολιτικές.
Η ντόπια και ξένη νομενκλατούρα το ξέρει αυτό και θέλει να έχει έτοιμες λύσεις όταν θα αμφισβητηθούν τα πάντα και ο λαός θα είναι στους δρόμους.
Δεδομένο λοιπόν είναι ότι βλέπει σε βάθος χρόνου, όταν δηλαδή θα εξαφανιστούν τα σημερινά δεξιά και αριστερά αναλώσιμα.
Με αυτό ο αληθές σκεπτικό η πραγματική ανανέωση της ΝΔ δεν θα γίνει τώρα, γιατί ένας νέος αρχηγός θα πρέπει να έχει διάρκεια, δηλαδή θα πρέπει να είναι άφθαρτος και να δώσει ελπίδα στο λαό αμφισβητώντας το παρελθόν και τις επιλογές όσων στήριξαν τα μνημόνια και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση στην οποία περιήλθε και …ακόμα δεν ήρθαν τα χειρότερα.
Αν λοιπόν σήμερα οι γέροντες του κόμματος αποφάσιζαν να εκλέξουν έναν αρχηγό που θα ήταν ο επόμενος πρωθυπουργός, τότε σίγουρα δεν θα είχαμε αυτούς τους υποψηφίους.
Επειδή όμως τα μνημόνια δεν τελειώνουν εδώ και υπάρχει ενδεχόμενο η ΝΔ να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία, θα πρέπει αρχηγός της να είναι αναλώσιμος και έτοιμος να χάσει και στις επόμενες εκλογές.
Αυτός που μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο στην παρούσα φάση είναι μόνο ο Μεϊμαράκης, γιατί αφ’ ενός κρατάει ζωντανή και μέσα στο παιχνίδι την γενιά Καραμανλή και αφ’ εταίρου μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσει όλα τα συμφέροντα των δανειστών και να πάει σπίτι του.
Παράλληλα όμως δεν καταστρέφει τον κεντροδεξιό χώρο και ετοιμάζει τις εφεδρείες.
Σχεδιάζοντας όλα αυτά Καραμανλής και Ντόρα στηρίζουν τον Μεϊμαράκη και μέσα από αυτή την στήριξη καίνε Τζιτζικώστα και Κυριάκο αλλά και τύπους σαν τον Άδωνι που πιθανά θα εμφανιζόταν στο προσκήνιο στην παρούσα φάση.
Με καμένο τον Τζιτζικώστα και τον Κυριάκο και έναν λαό που θα είναι πλήρως εξαθλιωμένος από όλους αυτούς, οι σπόροι τους, δηλαδή ο επόμενος Καραμανλής (του Αχιλλέα) και ο γιος της Ντόρας (Μπακογιάννης – Μητσοτάκης ο νεότερος) θα είναι οι πραγματική διεκδικητές της θέσης του προέδρου της ΝΔ.
Με αυτό το σκεπτικό Καραμανλής και Ντόρα έδωσαν την στήριξή τους στον Μεϊμαράκη, στο δε κόλπο πιθανόν να είναι και ο Κυριάκος ο οποίος γνωρίζοντας ότι ως «ηλίθιος» δεν έχει μέλλον αρχηγού στην ΝΔ, δέχτηκε να θυσιαστεί χάριν του ανεψιού.
Εκείνο που περιμένουμε να δούμε είναι τι θα πράξει ο Σαμαράς ο οποίος θα ήθελε να έχει και να ελέγχει ένα ποσοστό μέσα στην ΝΔ για να κάνει τα δικά του παιχνίδια και τώρα βλέπει ότι το χάνει.
Ίσως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, οι φασίστες δηλαδή, πιέσουν τον Σαμαρά να ξανακάνει διάσπαση.
Ο χρόνος θα δείξει
Γράφει ο Ντελάλης.  



   

Δημοσίευση σχολίου