Ανοίγει και πάλι η Βουλή, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Από αύριο Σάββατο πιάνει πάλι δουλειά, καθώς συγκαλείται εκ νέου για πρώτη φορά με την νέα σύνθεση της.

Ετσι, παράλληλα κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α” Σύνοδος). Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, στις 11:00 επίσης το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο της Πρόεδρο. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.
Το Σάββατο θα γίνει ο ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων βουλευτών όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή θα γίνει η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή αρχικά του Προέδρου (αναμένεται να πλειοψηφήσει ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ) που θα διαδεχθεί την Ζωή Κωνσταντόπουλου και στη συνέχεια των άλλων μελών του προεδρείου. Από τη ΝΔ, θέση αντιπροέδρου αναμένεται να διεκδικήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου.

Δημοσίευση σχολίου