“Οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία στον Αλέξη. Ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία. Το δικό της τόνο βάζει η κυβέρνηση μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών – και αυτούς τους προστατεύει η τρόικα”. 
Mε αυτά τα λόγια, απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου της ιστοσελίδας του Spiegel, όπου έδωσε νέα, μετά από αρκετό καιρό είναι αλήθεια, συνέντευξη.
Απέτυχε ως υπουργός Οικονομικών αλλά ο Γ. Βαρουφάκης επιθυμεί τώρα να χρησιμοποιήσει τη φήμη του ως αριστερός σταρ για να αλλάξει την Ευρώπη.  Στην συνέντευξη που παραχωρεί, κατηγορεί την Ανατολικοευρωαίους για αλαζονεία σχετικά με τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και την στάση τους στη προσφυγική κρίση.
Στην ερώτηση για ποιόν λόγο  δεν φορολόγησε τους πλοιοκτήτες, όταν ήταν υπουργός, ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε ότι «οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρείες Offshore».
 Εργολάβοι, τραπεζίτες οι πραγματικοί ολιγάρχες
«Οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος», είπε και συνέχισε: Ακόμα, ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων.


“Συμφωνία με τον διάβολο” το μνημόνιο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης  εκτιμά ότι θα υπάρξει νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ . “Ο  κόσμος που παρέμεινε πιστός στον Τσίπρα έχει ήδη αποδεχθεί την “συμφωνία με τον διάβολο”, στην οποία έχουν εγκρίνει ήδη τις νέες μεταρρυθμίσεις. Απλά κοιτάξτε τις νέες διατάξεις για προκαταβολή φόρων στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό ακριβώς κάνεις εάν θέλεις να καταστρέψεις μια χώρα”, υποστήριξε.
Ωστόσο τονίζει πως «δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, τόσο σημαντικοί δεν είμαστε». Συμπληρώνει ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για το πώς θα σωθεί το ευρώ Ο Β. Σόιμπλε θέλει μιά πειθαρχημένη νομισματική ένωση η οποία θα ασκεί μέγιστο έλεγχο πάνω στο Γαλλικό προυπολογισμό.  Οι Γάλλοι αντιδρούν σε αυτό.  Μπροστά σε αυτή τη διαμάχη εμείς είμασταν απλά μια ενόχληση για τα μεγάλα παιδιά με τις εναλλακτικές μας προτάσεις”. σημειώνει.
Από τις προτάσεις τους όμως ενοχλήθηκαν και μικρές χώρες όπως η Λετονία ή η Σλοβακία, πρόσθεσε. 
Οπως αναφέρεται, ο Γ. Βαρουφάκης εκτιμά πως η επιτυχία της Λετονίας, η οποία τόσο έχει επαινεθεί, οφείλεται στο ότι ένα μέρος του πληθυσμού μετανάστευσε, άρα μειώθηκε η ανεργία και στο γεγονός ότι οι τράπεζες της Λετονίας ξέπλυναν χρήματα της ρωσικής μαφίας. Όσο για την εργασία που εκεί προσφέρεται είναι πολύ κακής ποιότητας. «Εάν η Ευρώπη αυτό το θεωρεί επιτυχία έχει πρόβλημα» δηλώνει.

"Πηγή:presspublica.gr"


Δημοσίευση σχολίου