Τη στροφή των περισσότερων κρατών προς το Κρεμλίνο και την κυβέρνηση  Ασαντ επισημαίνει ο αρθρογράφος της ιταλικής εφημερίδας Il Giornale Σέρτζιο Ράμε. Σε δημοσίευμα στην εφημερίδα γράφει πως πλησιάζει το τέλος της κρίσης στη Συρία και τα περισσότερα κράτη που αγωνίζονται εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν αλλάξει στάση και πλέον προσεγγίσουν τους δύο νέους παγκόσμιους παίκτες: τη Ρωσία και το Ιράν:

«Η συριακή σύγκρουση σύντομα θα ολοκληρωθεί. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βηρυτό και το Παρίσι μόνο αποδείχνουν ότι το χαλιφάτο υποχωρεί στη Συρία και το Ιράκ. Και μετά τη ρωσική παρέμβαση δεν λαμβάνει οικονομική, διπλωματική και ενημερωτική υποστήριξη», γράφει ο Ράμε. Επισημαίνει ότι οι επιθέσεις στα κέντρα των δύο πρωτευουσών είναι «απελπισία» και η εκδίκηση των τρομοκρατών λίγο πριν από την τελική συνθηκολόγηση.

Ο αρθρογράφος σημειώνει, ότι πολλές χώρες, που είναι κατά του Άσαντ, τώρα αρχίζουν να στηρίζουν το Κρεμλίνο. Έτσι, στη Γαλλία, τέσσερις ηγέτες των κεντροδεξιών δυνάμεων – Ντομινίκ ντε Βιλπέν, Φρανσουά Φιγιόν, Αλάν Ζιουπέ και Νικολά Σαρκοζί μετά την ψηφοφορία στις Βρυξέλλες για την επέκταση των κυρώσεων, δήλωσαν ότι η αντίθεση της Ρωσίας είναι παράλογη.
Η «ουδέτερη» Γερμανία είναι υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και τηνΤεχεράνη.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη γραμμή βρέθηκε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ραντ Πολ, ο οποίος κατηγορεί δημοσίως τη χώρα του στη δημιουργία τρομοκρατικής εξτρεμιστικής ομάδας ΙS.
Στην Ιταλία, πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ζητούν την πλήρη υποστήριξη της διπλωματίας του Κρεμλίνου.

«Ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τις σκληρές δηλώσεις εναντίον τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος έιχε μια είκοσι λεπτών συνάντηση μαζί του, προκειμένου να "γλυτώσει το τομάρι του"», λέει ο αρθρογράφος.

Ο ίδιος σημειώνει, ότι τέτοια αλλαγή των προτεραιοτήτων βάζει σε πρώτο πλάνο το Ιράν και τη Ρωσία, τους δύο παίκτες, τους οποίους ο δυτικός Τύπος  «καταδίκασε» σε οικονομική ύφεση και οι οποίοι είναι επί του παρόντος κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

"Πηγή:rbth.com"


Δημοσίευση σχολίου