Είναι κοινό μυστικό ότι αυτός που κατηγορείται και σε αυτόν που μένει η "στάμπα" του εγκληματία ή του προδότη, είναι ο εκτελεστής και σπάνια μένει στη μνήμη ο ηθικός αυτουργός.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία σχεδίασε και μεθόδευσε ο Αντώνης Σαμαράς και την υλοποίηση του σχεδίου ανέλαβε ο Γιώργος Συμπιλίδης, στον οποίο, λόγω της παραίτησής του, χρεώθηκε η πτώση εκείνης της κυβέρνησης.
Στην πορεία οι ηθική αυτουργοί δικαιώθηκαν και αποκαταστάθηκαν και μάλιστα ανταμείφτηκαν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Συμπιλίδης έμεινε στην αφάνεια και εκτός συστήματος έχοντας την στάμπα του προδότη.
Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και με τον Τσίπρα.
Μπορεί οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς να λειτούργησαν προετοιμάζοντας το ξεπούλημα της χώρας, αλλά εκτελεστής είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο λόγος που του ανατέθηκε αυτός ο ρόλος δεν είναι απλά επειδή χρειαζόταν τον "Τζακ τον αντεροβγάλτη" και έπρεπε να βρουν τον οποιονδήποτε, αλλά επειδή η αποτυχία του συστήματος δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια ελπίδας η αναπάντητα ερωτήματα στο λαό, του τύπου "μπορεί η αριστερά να έδινε η να είχε άλλη λύση"
Απόλυτα στοχευμένη η επιλογή Τσίπρα, στο πρόσωπο του οποίου βρήκαν τον "Προκρούστη της αριστεράς".
Στην απολογία του δεν θα μπορεί να επικαλεστεί κανένα ελαφρυντικό γιατί ο ίδιος ήξερε καθώς επιχειρηματολόγησε υπέρ' της άλλης λύσης καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπολιτευτικής του θητείας αλλά και ως πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης.
Επιπλέον όλη η ηγετική του ομάδα η οποία σχεδίασε να δώσει την μάχη υπέρ της διαφορετικής πρότασης, κατά δηλαδή της επιλογής της υιοθέτησης της πολιτικής των μνημονίων, απομακρύνθηκε από τον ίδιο μετά την μετάλλαξη του και την εξαπάτηση του λαού.
Στα μέγιστα θα του χρεωθεί και ο τρόπος που "ξεπούλησε" το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το ακύρωσε με τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ενώ όφειλε να το κάνει νόμο του κράτους.
Επιπλέον είναι ένοχος και θα κριθεί για την προδοσία του επειδή τώρα που ο ίδιος ψηφίζει τα νομοσχέδια των κατασχέσεων, η διεθνής οικονομική κατάσταση αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιούργησε το παγκόσμιο χρέος και αναζητά βιώσιμη λύση.
Είναι γνωστό στον ίδιο ότι στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, η ρώσικη αντιπροσωπεία, για δεύτερη φορά,  ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην διαγραφή των εθνικών χρεών αλλιώς , …θα οδηγηθούμε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη ήταν το 2012.
Στην ίδια σύνοδο, τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, όσο και η διευθύντρια του ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησαν την ρωσική πρόταση και θα ετοιμάσουν ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ για όλες τις χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χώρες που απαρτίζουν τους G20 θα πρέπει να αναπτύξουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
«Η Ρωσία προτείνει την δημιουργία μιας μοναδικής νομικής προσέγγισης για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου  χρέους.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κάλεσε το ΔΝΤ και όλες τις μεγάλες χώρες να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση με περισσότερη «ευελιξία» και να εργαστούν για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης . Την ίδια στιγμή είναι αναγκαία η ύπαρξη κοινών κανόνων για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων », δήλωσε ο Σβετλάνα Λούκατς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Μετά την ομιλία του Β. Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της Διάσκεψη Κορυφής των χωρών των G20, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν για την ανάγκη αυτού του ΣΧΕΔΙΟΥ , το οποίο  θα ήταν «ένα σημαντικό επίτευγμα», πρόσθεσε η Lukash .!!
Υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες και τα πραγματικά δεδομένα που γνωρίζει ο Τσίπρας η κυβέρνησή του αλλά και ο συνεταίρος του Πάνος Καμμένος, η μόνη χώρα η οποία αντιδρά είναι η Γερμανία της οποίας ο ιστορικός ρόλος δείχνει ότι είναι το χειρότερο "έθνος αρπακτικό", την οποία αντί να αγνοήσει η Ελληνική κυβέρνηση, υποκύπτει στις εντολές της, δίνοντας σε όλους το δικαίωμα να υποθέσουν ότι "απλά τα άρπαξαν από τους Γερμανούς".
Κατηγορώ τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο θα έλεγε ο Εμίλ Ζολά γιατί με τις πράξεις πρόδωσαν διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες της ανθρωπότητας. 

του Ανδρέα Κεσίδη.

Δημοσίευση σχολίου