Ερντογάν: Δεν απολογούμαστε στη Ρωσία, να απολογηθούν εκείνοι 

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να απολογηθεί στη Ρωσία για την κατάρριψη του μαχητικού στη συροτουρκική μεθόριο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 
Ο   Ερντογάν ανέφερε μάλιστα ότι είναι η Ρωσία που πρέπει να απολογηθεί για την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Τουρκίας. 
«Οι πιλότοι και οι ένοπλες δυνάμεις μας απλώς εκτελούν τα καθήκοντά τους, στα οποία περιλαμβάνεται η απάντηση στις παραβιάσεις των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω ότι αυτή είναι και η ουσία», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε εκ νέου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οδηγεί σε αδιέξοδο τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

«Παγώνει» ο Turkish Stream

Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας δήλωσε, εξάλλου, πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλει και μέτρα για τον περιορισμό του σχεδιαζόμενου αγωγού αερίου TurkStream. 
Σύμφωνα με τον Αλεξέι Ουλουκάγεφ οι περιορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία και τη διακοπή των προετοιμασιών για τη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου. 
Η Μόσχα, εν τω μεταξύ, με οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να την εγκαταλείψουν.


Δημοσίευση σχολίου