Τι θα αλλάξει με τις εκλογές λέει αυτή την ώρα ο Τσίπρας στην συνέντευξη στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι όλοι ίδιοι.
Η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τους βουλευτές που ΣΥΡΙΖΑ γιατί όσοι δέχτηκαν να κατέβουν με λίστα στις εκλογές γνώριζαν τι θα κάνουμε άρα δεν δικαιούνται να καταψηφίσουν.
Σχετικά με την αποχώρηση Σακελλαρίδη ο οποίος παρέδωσε την έδρα και Παναγούλη είπε ότι οι λόγοι που τους έκαναν να διαφοροποιηθούν ήταν γνωστοί και μάλιστα επιταχύναμε την αποχώρησή τους με την στάση μας.
Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τολμούσαν να ψελλίσουν ότι διαφωνούν, έδειξε τον Λεβέντη για τον οποίο είπε ότι χαίρει της εκτίμησής του. 
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι η "τσόντα" της Ευρώπης καθώς όλοι απορούν πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα από το 40% έφτασε στο 6% και παρά ταύτα συνεχίζει ακόμα να συντάσσεται με τις θέσεις της ΝΔ.  
Για το μεταναστευτικό και το θέμα της FRONTEX, δήλωσε ότι ζήτησε επιπλέον προσωπικό και μέσα από την Ευρωπαϊκή ένωση αλλά δεν ανταποκρίθηκαν. Άρα όσοι κατηγορούν τον Τσίπρα ότι του επέβαλαν την FRONTEX κάνουν λάθος. Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΖΉΤΗΣΕ. 
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την FRONTEX ας δρουν όπως θέλουν αρκεί να προστατέψει τα σύνορά μας ήταν η θέση του Τσίπρα. 
Για την Ειδομένη ανέφερε ότι αυτό που έκαναν τα Σκόπια δεν είναι φράχτης όπως την Ουγγαρία. 
Αν τα Σκόπια θέλουν να κλείσουν σύνορα θα πρέπει να αποφασίσουν ότι όλοι αυτοί δεν μπορούν να μένουν στην Ελλάδα αλλά είτε να μοιραστούν σε όλα τα κράτη ή να επιστρέψουν στις χώρες τους.
Για τα θέματα της καθημερινότητας, φαίνεται ότι ο Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος έχει τα λεφτά στα σεντούκια και δεν τα πάει στις τράπεζες.
Ο Τσίπρας δεν βλέπει τους ανθρώπους που πεινάνε αλλά βλέπει πως θα αρπάξει ότι και ...αν υπάρχει στα σεντούκια.
Εκείνο που φαίνεται ότι δίνει δύναμη στον Τσίπρα, είναι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση μέσα στην βουλή γιατί όλοι είναι ίδιοι και παίρνουν εντολές από τα ίδια κέντρα.
Από την συνέντευξη είναι φανερό και σαφές ότι αυτό που θα δημιουργούσε πίεση στον Τσίπρα, είναι φωνές όπως της Κωνσταντοπούλου. του Βαρουφάκη και όλες οι φωνές που υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τη διάλυσή του.

Το δυστύχημα είναι ότι τέτοιες φωνές δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στη βουλή και ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι ΟΛΟΙ θα συμπλεύσουν μαζί του αν το απαιτήσουν οι δανειστές.
Ο λαός πρέπει να το πάρει απόφαση ότι ελπίδα δεν υπάρχει από αυτό το πολιτικό προσωπικό και ότι μόνο με συλλογική αντίδραση μπορεί να υπάρξει λύση. 
Από την συνέντευξη του Τσίπρα στην ΕΡΤ και την δέσμευσή του ότι δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις βγαίνει ένα συμπέρασμα και …κρατήστε το.
Σε περίπτωση που δεν συμπράξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο ασφαλιστικό, τότε ο Τσίπρας φαίνεται ότι θα "το παίξει" αντιμνημονιακός με την Μέρκελ και ότι αυτό που θα αποφασιστεί για το ασφαλιστικό, θα το φέρει στο λαό.

Αν λοιπόν υπάρξει δημοψήφισμα, το ερώτημα είναι ποιος θα πάει να ψηφίσει έχοντας εμπιστοσύνη ότι η ψήφος του θα γίνει σεβαστή. 

Δημοσίευση σχολίου