Το Γενικό Συντονιστικό της κουρδικής πολιτοφυλακής YPS, δηλαδή των ένοπλων δυνάμεων των Κούρδων της Τουρκίας που αμύνονται ενάντια στον τουρκικό στρατό μέσα στις κυρίως κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση για τις τελευταίες μάχες στο Σιρνάκ, στη Ιντίλ και στη Σουρ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, 18 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Αστυνομίας και του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Κούρδους πολιτοφύλακες στις 31 Ιανουαρίου και τη 1η Φεβρουαρίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Κούρδισσες πολεμίστριες του YPS-Jin επιτέθηκαν στη συνοικία Τουργκούτ Οζάλ στην Ιντίλ, στις 10.15 της 31ης Ιανουαρίου, και κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας. Από την επίθεση των γυναικών σκοτώθηκαν 6 Τούρκοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και 1 τραυματίστηκε. Δύο ακόμα Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε δύο ακόμα επιθέσεις στην ίδια συνοικία.
Στο κέντρο της πόλης του Σιρνάκ, οι Κούρδοι του YPS επιτέθηκαν σε ένα τεθωρακισμένο της Αστυνομίας που αποπειράθηκε να εισέλθει στη συνοικία Ντιτσλέ στις 10.00 στις 31 Ιανουαρίου. Το όχημα αναγκάστηκε να κάνει πίσω από τα σφοδρά πυρά που δέχθηκε.
Στη συνοικία Σουρ της Άμιδας (Ντιγιάρμπακιρ), της πρωτεύουσας του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, 10 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έπεσαν νεκροί.
Τα μέλη του YPS άνοιξαν πυρ ενάντια σε μια ομάδα Τούρκων που επιχειρούσαν στην οδό Καραντενίζ στις 10.00 της 31ης Ιανουαρίου. Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν εκεί.
Ένας Τούρκος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε κοντά στο τζαμί Κουρσουνλού στις 11.00 της ίδιας ημέρας.
Πολιτοφύλακες του YPS άνοιξαν πυρ κατά μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής Αστυνομίας, στην ίδια περιοχή, στις 03.00 το απόγευμα. Οι Τούρκοι αστυνομικοί υπέστησαν βαρύτατες απώλειες, αλλά ο αριθμός τους δεν έγινε γνωστός.
Σε άλλη μάχη, οι YPS περικύκλωσαν μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών στο Παζάρι Γιογκούρτ στις 08.00 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 6 στρατιώτες επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν. Ακόμα ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στις 4.30 το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου