Καταιγιστική για ακόμη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Επανέλαβε ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας της είπε "ή κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή δικτατορία", κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως την εξαπάτησε και ζήτησε από την επόμενη Βουλή να κάνει πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.



Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν εξαπέλυσε βαριές κουβέντες μόνο κατά του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά του διαδόχου της Νίκου Βούτση και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (02.02.2016) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αντί να διαπραγματευτεί το χρέος, προτίμησε να το πληρώσει ο λαός και χαρακτήρισε αδιανόητα όσα της είπε, όπως υποστηρίζει, το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. «Ο Τσίπρας ήταν σε πανικό» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει κάποια στιγμή να ενημερώσει τον λαό πότε την πούλησε αυτή την ιστορία».
Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, έκρινε πως «είναι φανερό από την επομένη του δημοψηφίσματος, με την αποπομπή Βαρουφάκη, το επτάωρο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ήταν μια προδρομολογημένη πορεία με βάση το "Ναι"» και συμπλήρωσε πως «ο Τσίπρας πήγε στο δημοψήφισμα γιατί πίστευε ότι θα το χάσει και την επόμενη μέρα θα κρυβόταν πίσω από το "Ναι" (...) Η πορεία δείχνει ότι είχε από πριν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους».
Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ο νυν πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και τα όσα είπε εναντίον της σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. «Δεν με ενοχλεί τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Βούτσης. Είναι εξόχως οχληρό ότι ένας Πρόεδρος της Βουλής έχει ιταμό ύφος εναντίον όχι της προκατόχου του αλλά μιας πολιτικής αντιπάλου. Είναι ακατάσχετη η ψευδολογία του Νίκου Βούτση», είπε.
Επανέλαβε πως το βράδυ της 10ης Ιουλίου εισέβαλαν στο γραφείο της οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Χρ. Μαντάς, Δ. Τζανακόπουλος, Γ. Μπαλάφας, πως ο Νίκος Φίλης την απείλησε ότι θα την τελειώσει και αποκάλυψε ότι «ο Τσίπρας με γραπτά μηνύματα με διαβεβαίωνε ότι δεν έχει σχέση με τον Φίλη και πως δεν τον εκπροσωπεί ο κ. Φίλης». Και πρόσθεσε: «Στο όνομα της αριστεράς κάποιοι επέδειξαν χυδαία εξουσιομανία και αμοραλισμό».
Σε άλλο σημείο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «ο Αλέξης Τσίπρας μας εξαπάτησε. Δεν διέγνωσα νωρίτερα την πραγματική του στόχευση», ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση για τη στάση του όσον αφορά στα πορίσματα της Επιτροπής για το χρέος, λέγοντας πως «ο Ν. Βούτσης έχει κλειδώσει τα γραφεία όπου είναι τα πορίσματα. Ίσως και να τα έχει κάψει»...
Κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πως «είχε συμπράξει με τους δανειστές από πριν» και πως «παρενέβη στις διαδικασίες της Βουλής για να εκδοθεί ΦΕΚ για τα προαπαιτούμενα». «Κατά τη γνώμη μου, οι επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στο πολίτευμα» συνέχισε και πρόσθεσε πως η επόμενη Βουλή πρέπει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του ΠτΔ «για παραβίαση του Συντάγματος».
Δείτε το video.


Δημοσίευση σχολίου