Ξεκινά καμπάνια υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Εργατικό Κόμμα, ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος, όπως ανακοίνωσε χθες ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν.Αυτή η δήλωση του Κόρμπιν έρχεται λίγες ημέρες μετά την εκτίμηση ενός διαφωνούντα βουλευτή των Εργατικών, ο οποίος είχε πει πως αντιθέτως, το κόμμα θα μπορούσε να ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Ευρωσκεπτικιστής και μέλος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών, ο Κόρμπιν είχε ψηφίσει «όχι» στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα του 1975.

Μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Αλλά κατόπιν, ξεκαθάρισε πως οι Εργατικοί τάσσονται υπέρ της παραμονής.

Ωστόσο, ο βουλευτής Γκρέιαμ Στρίνγκερ, συμπρόεδρος της εκστρατείας Labour Leave, είπε στα τέλη Ιανουαρίου πως η νέα θέση του Κόρμπιν έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις του μέχρι σήμερα και ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη πριν από το δημοψήφισμα.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον δημοτικών συμβούλων των Εργατικών χθες, ο Κόρμπιν επέμεινε πάντως στην κομματική γραμμή.
«Το κόμμα μας έχει δεσμευθεί στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ διότι πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο πλαίσιο για το εμπόριο και τη συνεργασία με την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον το βρετανικού λαού», ανέφερε ο ηγέτης των Εργατικών, σύμφωνα με αντίγραφο της ομιλίας του που διένειμε το γραφείο Τύπου του κόμματος.
«Αλλά θέλουμε επίσης να δούμε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη — εκδημοκρατισμό, ισχυρότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας να τίθενται στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής, τον τερματισμό των πιέσεων για αποκρατικοποιήσεις και απορρύθμιση δημόσιων υπηρεσιών», συνέχισε ο Κόρμπιν.
«Και θα υποστηρίξουμε ότι χρειάζεται μια αληθινή κοινωνική Ευρώπη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το επικείμενο δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών.
Ο Στρίνγκερ είχε υπενθυμίσει στις δηλώσεις του πως τόσο ο Κόρμπιν, όσο και ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας των Εργατικών, ο Τζον Μακντόνελ, τάσσονται σταθερά σε όλες τις σχετικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο εναντίον της στενότερης ενσωμάτωσης στην ΕΕ τα 30 χρόνια που εκλέγονται μέλη του.


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου