Σύμβουλος του νέου αρχηγού του εργατικού κόμματος της Βρετανίας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο αρχηγός του κόμματος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Islington Tribune Corbyn μίλησε για το ενδιαφέρον του στον κ. Βαρουφάκη, λόγω της εμπειρίας του στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι «ο τρόπος που μεταχειρίζονται την Ελλάδα είναι τρομερός και ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε. Δεν είμαστε στην Ευρωζώνη αλλά είναι θέμα αντίληψης το πως μπορεί κάποιος να επιβάλει περικοπές στο δρόμο για την ευημερία ενώ αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να κάνει είναι να διευρύνει τις δυνατότητες για την ευημερία».

Ο κ. Κόρμπιν είπε  ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συμβουλεύει το Εργατικό Κόμμα «έως ένα βαθμό» και δήλωσε ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον Τζον Μακ Ντόνελ για θέματα της οικονομίας.
Η είδηση δημοσιοποιήθηκε την ώρα που ο πρώην δημοσιογράφος του Channel 4 και αντίθετος στην πολιτική της λιτότητας Πολ Μέισον, ανακοίνωσε την ένταξή του στο Εργατικό κόμμα.
Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε την αποχώρηση του από τον τηλεοπτικό σταθμό ως μέρος ενός σχεδίου «να εργαστώ για λίγο έξω απ το πλαίσιο» που καθορίζει το κανάλι.
Ο κ. Βαρουφάκης, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή καθώς ηγήθηκε της προσπάθειας απόρριψης του σχεδίου μίας ακόμη ευρωπαϊκής διάσωσης που απαιτούσε περισσότερη λιτότητα στο αποκορύφωμα των χρηματοδοτικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα.
Για όλους τους άχρηστους και ξεπουλημένους Έλληνες πολιτικούς και ιδιαίτερα του Τσίπρα και της παρέας του, που φροντίζουν και νομίζουν ότι αποδομούν προσωπικότητες όπως αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ένα ερώτημα.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; 


Δημοσίευση σχολίου