Χιλιάδες αγρότες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Μπήκαν συμβολικά και 20 τρακτέρ. Επεισόδια από το πρωί κατά την άφιξη των αγροτών.


Σε πραγματικά εκρηκτικό κλίμα μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Δαφνί και στο Κορωπί, χιλιάδες αγρότες που έχουν κάνει «απόβαση» στην Αθήνα, εχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε η άφιξη 20 περίπου τρακτέρ από το μπλοκ της Νίκαιας. Ηδη στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές αφού σχεδιάζουν να μείνουν εκει τουλάχιστον 48 ώρες, 


Τη στιγμή που τα 20 τρακτέρ έμπαιναν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κλαδιά ελιάς μία μεγάλη εστία φωτιάς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 


Τα επεισόδια
Ντόμινο επεισοδίων σε όλη την Αττική από την κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τα πρωϊνά, μεγάλης έντασης επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες της Κρήτης, συμπλοκές αγροτών-ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Δαφνί αλλά και στο Κορωπί.


Στο Χαϊδάρι, οι  αγρότες έσπασαν με καδρόνια και πέτρες ένα περιπολικό. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, τελικά, να περάσουν με τρακτέρ και αγροτικά και έτσι έρχονται στο κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και πούλμαν. Προηγήθηκε πετροπόλεμος και χρήση χημικών.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κορωπί. Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στην Αττική Οδό. Περίπου 10 τρακτέρ έσπασαν μια μπάρα από τα διόδια της Αττικής Οδού και μπήκαν ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο για να φτάσουν στο μπλόκο στο Κορωπί. Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο έχει κλείσει. Αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ παράλληλα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 
Ο κόμβος στο Μαρκόπουλο έχει κλείσει ενώ καθ' οδόν βρίσκονται οι αγρότες της Πελοποννήσου.


Γυαλιά καρφιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Κρητικοί αγρότες.  Αυτή ήταν και η πρώτη εστία έντασης και ένα δείγμα προθέσεων για το τι θα ακολουθήσει. Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν ήταν πρωτοφανείς με τους Κρητικούς να παίρνουν στο κυνήγι ΜΑΤ και περιπολικά. 



Ο Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις «ακραίες», όπως είπε, συμπεριφορές.


Μαξίμου: Ακροδεξιά στοιχεία ανάμεσα στους αγρότες

Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιά στοιχεία έχουν παρεισφρήσει στον αγώνα των αγροτών και επιδίδονται σε ακραίες πράξεις βίας.
Αυτό αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό με αφορμή τις συγκρούσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο  Χαϊδάρι η το Κορωπί.                 
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «η εξέλιξη αυτή δεν τιμά το αγροτικό κίνημα που οφείλει να περιφρουρήσει τους αγώνες του από τέτοιες ακραίες ενέργειες».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία διαλόγου μέχρι και αύριο προκειμένου να καταγράψει την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει με τους αγρότες για το θέμα του ασφαλιστικού.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας είχε επίσης κάνει αναφορά σε ακροδεξιά στοιχεία που πρωτοστατούν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι.




Δημοσίευση σχολίου