Ο hedge fund manager Kyle Bass, ένας από τους λίγους επενδυτές που προέβλεψε τη φούσκα των στεγαστικών δανείων στην Αμερική το 2008, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση στην Κίνα.
Όπως αναφέρει το fortune, ο Bass δήλωσε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κίνας είναι τόσο μεγάλες που δεν έχουν προηγούμενο. Σύμφωνα με τον Bass, ο τραπεζικός τομέας της Κίνας οδεύει προς την καταστροφή αφού διογκώθηκε σχεδόν 10 φορές τα τελευταία χρόνια. 
Όπως προσθέτει, η αγορά είναι γεμάτη από επισφαλή οικονομική προϊόντα, κάτι που καθιστά υπαρκτή την απειλή για απώλειες τέσσερις φορές μεγαλύτερες από εκείνες που υπέστη η Αμερική λόγω της λεγόμενης φούσκας των στεγαστικών δανείων.
«Η ακλόνητη πίστη ότι η Κίνα θα καταφέρει κάπως να τη γλιτώσει με μια μικρή οικονομική επιβράδυνση, συνεχίζοντας να βασίζεται στην επέκταση της πίστωσης, μας θυμίζει την πίστη του 2006 ότι οι τιμές των σπιτιών στις ΗΠΑ δεν θα πέσουν ποτέ» έγραψε σε ένα γράμμα του προς τους επενδυτές.
Όπως αναφέρει το Fortune, το hegde fund που διαχειρίζεται ο Bass -η Hayman Capital Management- ποντάρει τον τελευταίο χρόνο κατά των ασιατικών νομισμάτων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «σορτάρισμα» που έκανε από την περίοδο που προέβλεψε τη φούσκα των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Bass είχε ποντάρει σε ασφάλιστρα κινδύνου για την χρεοκοπία της Ελλάδας το 2012.



Δημοσίευση σχολίου