Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε μετά από καταδρομική επίθεση "άγνωστης ομάδας" που εισήλθε στο τουρκικό έδαφος ενώ η ρωσική Αεροπορία εξολόθρευσε κομβόι ισλαμιστών και τουρκικών ειδικών δυνάμεων που είχαν εισέλθει στο έδαφος της Συρίας.


Ταυτόχρονα αιχμάλωτοι πιάστηκαν Τούρκοι και ισλαμιστές σε ενέδρα των ρωσικών και κουρδικών δυνάμεων στην Αzaz.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε επίσημα ότι "ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε (πηγές λένε πως μαχαιρώθηκε στο λαιμό και σκοτώθηκαν περισσότεροι) όταν άγνωστη ομάδα εισήλθε στο τουρκικό έδαφος στην περιοχή Yayladağı στο προάστιο Hatay στις 7:15 τοπική ώρα (17.15 GMT)".

Παράλληλα η Ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε κομβόι ισλαμιστών και τουρκικών ειδικών δυνάμεων που πέρασαν τα σύνορα σε μια προσπάθεια να προωθηθούν προς το Χαλέπι και να εμποδίσουν τους Κούρδους στην περιοχή της Azaz.

Μάταια όμως καθώς το κομβόι βομβαρδίστηκε ανηλεώς ενώ σε ενέδρα ρωσικών και κουρδικών δυνάμεων αιχμαλωτίστηκαν ισλαμιστές και τούρκοι στρατιώτες.

Στην περιοχή βρίσκονται και μονάδες της Χεζμπολάχ που εξαπέλυσαν ομοβροντία πυραύλων Tochka.

Το Sana είχε μεταδώσει πως φάλαγγα με 12 στρατιωτικά φορτηγά και πολυβόλα μετέφερε 350-500 ισλαμιστές  των οργανώσεων Al-Nusra και Faylag al-Sham μαζί με μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Αυτοί πέρασαν από το πέρασμα Bab Al-Hawa προς το Bab Al-Salamiyah με προορισμό την Azaz.

Σκοπός ήταν να βοηθηθούν οι δυνάμεις της Jabhat Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki, Jabhat Al-Shamiyah και FSA στο στρατηγικής σημασίας χωριό Τal Rifa’at στο βόρειο Χαλέπι το οποίο έπεσε στα χέρια των Κούρδων YPG και των συμμάχων τους από την πτέρυγα Jaysh Al-Thuwwar των δυνάμεων SDF.


Μάλιστα  η yenisafak παραδέχτηκε πως η Τουρκία έστειλε 500 ισλαμιστές στην Συρία για να ενισχυθεί το μέτωπο στο Χαλέπι και στην Azaz 

Δημοσίευση σχολίου