Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 61 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας, όπου σημειώθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Τούρκος υπουργός Υγείας, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο στο πρακτορείο Ρόιτερς για τουλάχιστον 18 νεκρούς.


Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.
Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία και σημειώθηκε καθώς ήταν σταματημένα σε φωτεινούς σηματοδότες. Στα λεωφορεία επέβαινε προσωπικό του στρατού.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην Άγκυρα, ενώ φαίνεται και μια μεγάλη φωτιά. Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους έχει απαγορευτεί, ενώ πάνω από 30 ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο. Παράλληλα, το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε το ταξίδι τους στις Βρυξέλες και παίρνει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δημοσίευση σχολίου