Τουρκικός στρατός εισέβαλλε σήμερα, στην ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 15 στρατιώτες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξε και ρίψη ελικοπτέρου. 

Πρόκειται για τον τουρκικό λαό των Αζέρων, οι οποίοι ήρθαν σήμερα σε ανοιχτή σύγκρουση με τους Αρμένιους της περιοχής Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, καταρρίφθηκε από τους Αζέρους ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν. 

Ο γραμματέας Τύπου, του αρμενικού υπουργείου Άμυνας Artsrun Hovhannisyan, δήλωσε ότι: «αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εχθροπραξίες Αζέρων και Αρμενίων , με τις ένοπλες δυνάμεις των Αρμενίων να υλοποιούν αντεπίθεση, ενώ σε ορισμένες περιοχές έχουν καταληφθεί». 

«Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται. Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Καταρρίφθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν» συνέχισε ο αρμένιος γραμματέας Τύπου. 

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που η σύγκρουση ενισχυθεί και αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις, οι Αζέροι θα βοηθηθούν από τους Τούρκους. 

Ωστόσο, στην ίδια περίπτωση τους Αρμένιους θα υπερασπιστούν οι Ρώσοι, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και επίσημα, την σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας. 

Βέβαια ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε νωρίτερα για το ζήτημα και τόνισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να ανεχτεί τις επιθέσεις των Αζέρων, αν συνεχιστούν…

"Πηγή:volcanotimes.com"

Δημοσίευση σχολίου