Στο θέατρο Χυτήριο έγινε η παρουσίαση του νέου κόμματος με όνομα "Πλεύση Ελευθερίας" και σήμα ένα καράβι. Το νέο κόμμα παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία θα είναι και επικεφαλής.


Κατά την τοποθέτησή της η πρώην πρόεδρος της βουλής ήταν σαφής λέγοντας ότι το νέο κόμμα στρέφεται  «κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε κάτι που σε όλους πλέον είναι γνωστό, ότι αγωνίστηκε εναντία στα μνημόνια και αυτό θα συνεχίσει να πράττει καθώς ο μονόδρομος των μνημονίων που προσπαθούν να επιβάλουν ως λύση όλα τα ξεπουλημένα πολιτικά κόμματα είναι ένα στημένο παιχνίδι και λύση των τοκογλύφων και των συμφερόντων της διαπλοκής.   

"δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν» είπε η Ζωή και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα λεχθέντα γιατί η στάση της την περίοδο που ήταν πρόεδρος της βουλής, αλλά και όσα προσωπικά οφέλη απαρνήθηκε χάριν του κοινού συμφέροντος είναι εγγύηση ότι όσα λέγονται δεν θα ξεχαστούν χάρη της καρέκλας.



Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης τονίζοντας πως «πρέπει να φύγουν». Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από «το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας».

«Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή» είπε και υποσχέθηκε ότι «όσο ζω και αναπνέω και όσο υπάρχει η Πλεύση Ελευθερίας, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί μόνος του στη μάχη. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης και θα την κερδίσουμε, αν την δώσουμε όλοι μαζί» κατέληξε.







Δημοσίευση σχολίου