Υπήρξαν πολλά τα ευτράπελα της επίσκεψης του Προέδρου Ερντογάν στην Αμερικανική πρωτεύουσα (29 Μαρτίου-2 Απρίλιου). Ένα από αυτά διαδραματίστηκε έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε o ισλαμιστής ηγέτης. 
Όταν διαδηλωτές από την απέναντι μεριά του δρόμου άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά “Δολοφόνε”, “Τρομοκράτη”, κλπ, οι σωματοφύλακες του Ερντογάν μαζεύτηκαν στην είσοδο και άρχισαν, κυριολεκτικά να ουρλιάζουν, σε μια προσπάθεια να “καταπνίξουν” τις φωνές των διαδηλωτών. 
Περαστικοί πολίτες και αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το θέαμα έμειναν άφωνοι. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί στα χρονικά της Ουάσινκτον, στη διάρκεια επίσκεψης ξένου ηγέτη. Ωστόσο το απόλυτο ευτράπελο είχε προηγηθεί της επίσκεψης και είχε επιμελώς προετοιμαστεί από την προπαγανδιστική μηχανή του ισλαμιστικού κόμματος, ώστε να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο τις μέρες παραμονής στην Ουάσιγκτον του “Μεγάλου Μάστρου” (“Buyuk Usta”), όπως έχει βαπτιστεί από τους θαυμαστές του ο Ερντογάν. 
Αυτό ήταν το “εμπνευσμένο” #WeloveErdogan, στο Twitter. Πριν την αναχώρησή του Ερντογάν και σε χρόνο ρεκόρ, καταγράφηκαν πέραν των 171,000 χιλιάδων μηνυμάτων #WeloveErdogan, γεγονός που δεν άφησε “ασυγκίνητους” ούτε τους ιθύνοντες του Twitter. Οι τελευταίοι, μετά από έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η όλη επιχείρηση ήταν “στημένη” και έτσι τη σταμάτησαν. 
Με τις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες, κατά πόσο ένα τέτοιο μήνυμα -γνωστό ως “hashtag”- είναι αυθεντικό ή όχι, είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί. Η αυθεντικότητα διαπιστώνεται α) μέσω αλγόριθμων β) μέσω ψεύτικων λογαριασμών, ή γ) λόγω “ρομποτικών” καταχωρήσεων (saturated bots). Η απαγόρευση εξαγρίωσε τους ισλαμιστές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 
Με αφορμή την απαγόρευση ένας εκπρόσωπός του, ο Βekir Bozdag, κατηγόρησε τους ιθύνοντες του Twitter ότι αποτελούν, και αυτοί, μέρος μιας “παγκόσμιας επιχείρησης κατά του προέδρου μας”. Ανάλογα με την περίπτωση, η “παγκόσμια επιχείρηση” κατά του Ερντογάν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον οποιονδήποτε. “Αρχιμάστορές” της, όμως, κατά τον Ερντογάν και το σινάφι του, θεωρούνται οι Εβραίοι- “το λόμπι των επιτοκίων” είναι η αγαπημένη κωδικοποιημένη φράση του Ερντογάν που τους στοχοποιεί. Αυτοί είναι που κινούν όλα τα νήματα και ελέγχουν το διεθνή τύπο και που την περίοδο αυτή έχουν βάλει τον Ερντογάν και την Τουρκία στο στόχαστρό τους. 
Στην όλη αυτή την τραγελαφική υπόθεση υπάρχει ένα διπλό και ενδιαφέρον παρασκήνιο το οποίο τα διασυνδέει όλα. Το ένα είναι πως πριν μόλις λίγο καιρό ο ίδιος ο “Μεγάλος Μάστρος” της Τουρκίας είχε αφορίσει το Twitter ως εργαλείο των “δαιμόνων”, επειδή οι χρήστες του το χρησιμοποιούσαν εναντίον του και για να διαφθείρουν τη νεολαία. 
Ας θυμηθούμε μόνο πως η εξέγερση του Γενί Παρκ το 2003, που αφαίρεσε τη μάσκα από τον Ερντογάν και του ισλαμιστές, έγινε δυνατή λόγω της άμεσης κινητοποίησης από τα κοινωνικά μέσα και κυρίως μέσω του Twitter. Πολύ γρήγορα όμως οι ισλαμιστέςτου Ερντογάν ανακάλυψαν πως η εν λόγω εφαρμογή έχει και τις “αρετές” της. Και ο Ερντογάν έγινε ο πρώτος χρήστης του στην Τουρκία! Το άλλο ποιο ενδιαφέρον παρασκήνιο, μας παραπέμπει στον Ισραήλ και τους …Εβραίους. Ένα από τα μηνύματα του #WeloveErdogan, ήταν από ένα ακόμη ισλαμιστή μεγαλοπαράγοντα ο οποίος μας θύμισε γιατί αγαπά τόσο πολύ τον “μάστρο” του. Τον αγαπά, μας διαμήνυσε, διότι το 2009 στο Νταβός έβαλε τον Εβραίο Σιμόν Πέρες, Πρόεδρο του Ισραήλ, στη θέση του. (That is why #WeloveErdogan, έγραφε στο μήνυμά του). Τότε, στο Νταβός, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Ισραηλινό ηγέτη πως “ξέρει να σκοτώνει” και, μετά, εγκατέλειψε θεατρικά τη δημόσια συζήτηση. 
Ο Ερντογάν έφυγε αμέσως από την Ελβετία διοτι στο αεροδρομίο της Πόλης και κατά μήκος του δρόμου από το αεροδρόμιο, χιλιάδες ισλαμιστές του κόμματός του τον περίμεναν αλαφιασμένοι και ανεμίζοντας τουρκικές και πράσινες σημαίες, ενώ χιλιάδες πελώριες αφίσες στήθηκαν, ως δια μαγείας, σε όλη την Τουρκία για να συγχαρούν τον ήρωα του Νταβός που έκανε κάτι που κανένας άλλος μουσουλμάνος ηγέτης δεν αποτόλμησε από το 1948: να ταπεινώσει παγκοσμίως ένα τόσο σημαντικό Εβραίο. Το όλο σκηνικό σε Νταβός και Τουρκία, του 2009, ήταν στημένο. Όπως και το #WeloveErdogan, του 2016. Τότε, η υποδοχή ήταν σχετικά “πρωτόγονη” διοτί οι ισλαμιστές δεν είχαν πάρει χαμπάρι, ακόμη, τη δύναμη εφαρμογών όπως αυτή του Twitter. Το 2016, στην Ουάσιγκτον, μπήκαν στον 21ο αίωνα. Την ανακάλυψαν. Με τη διαφορά όμως πως όπως λέει και η λαϊκή σοφία, “το σχοινί του χωριάτη μονό δεν του έφτανε και διπλό του έφτανε”. #WeloveErdogan!

mignatiou.com

Δημοσίευση σχολίου