Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρά τις πολεμικές προειδοποιήσεις της Ρωσίας, επανέλαβε την πρόθεση ΗΠΑ και συμμάχων να ενισχύσουν την ανατολική πτέρυγα.
Μιλώντας στο «Radio Polsha» δήλωσε με περισσή υποκρισία:

«Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, είναι η απάντηση στους νέους στόχους που θέτει η Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και η επιθετική πολιτική της Ρωσίας».
Ούτε αναφορά στο γεγονός πως η Δύση είναι εκείνη, η οποία κινείται επιθετικά προς τα ρωσικά σύνορα με σκοπό να περικυκλωθεί η «Αρκούδα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι η απόφαση για την ενίσχυση της συμμαχίας στην ανατολικής της πτέρυγα, έχει ήδη ληφθεί και, στην Σύνοδο κορυφής της Πολωνίας (8-9 Ιουλίου στην Βαρσοβία) θα επικυρωθεί.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ενίσχυση αυτή θα γίνει με διεθνείς δυνάμεις, στόχος των οποίων θα είναι να δώσουν το μήνυμα ότι, «επίθεση σε μια χώρα, είναι επίθεση κατά της Συμμαχίας συνολικά».
Αυτές οι διεθνείς δυνάμεις θα είναι φυσικά τα στρατεύματα της Νέας Τάξης, της οποία οι πολυεθνικές χρηματοδοτούν το ΝΑΤΟ.

«Μερικοί σύμμαχοι, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, και η Γερμανία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι μεταξύ των χωρών που θα ενισχύσουν αυτές τις δυνάμεις», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ
Η Μόσχα έχει πολλάκις ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης, αλλά είναι έτοιμη να απαντήσει στις ενέργειες της Δύσης.
Εν ολίγοις ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει.


 tilegrafima.gr
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου