Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πορείες και συγκεντρώσεις...
της πλάκας κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις γίνονται από ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και  αυτός είναι ο λόγος που ο λαός απέχει. Η κάθε κυβέρνηση έχει στο χέρι τους συνδικαλιστές οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους αλλά επιπλέον τρέμουν πιθανούς ελέγχους για ..."τα έργα και τις μέρες τους".

Με έναν συνδικαλισμό στα κάγκελα είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαχειριστεί προβλήματα ασφάλειας μέχρι να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο τέρας, γιατί εδώ δεν είναι Γαλλία και μετά "όλοι θα πάνε σπίτι τους"

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο είναι αυστηρά, με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία, ενώ λίγο μετά τις 5 έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και η Σταδίου.

Όχι στον «κόφτη» μισθών, συντάξεων και κοινωνικών αναγκών είναι το βασικό σύνθημα της ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές ζητούν επιπλέον κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

Την ίδια ώρα, στην Ομόνοια είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και σε λίγο οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:30 αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με των 7.500 σελίδων πολυνομoσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους».


Kάλεσμα έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων «κατά του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου», ενώ σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του "επείγοντος", ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό».

Αλλά και η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 5:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ, Όθωνος και Αμαλίας.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου