Με άγρια καταστολή αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακόμα και τους πρώην συνοδοιπόρους τους, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας

Το μπλοκ που είχε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην μεγάλη κινητοποίηση του Συντάγματος κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η Σόφη Παπαδόγιαννη, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της ΛΑΕ, η οποία δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο, το οποίο στη συνέχεια έπεσε μπροστά στο πανό του μπλοκ και στα πόδια άλλων ηγετικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. 

Τραυματίστηκε επίσης και το στέλεχος Βασίλης Μαρκίδης, ενώ με εγκαύματα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και άλλα δύο μέλη του κόμματος. Η Λαϊκή Ενότητα είναι οργισμένη με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και την πολιτική τους ηγεσίας.

Κατά τη ΛΑΕ υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για να διαλύσει τη λαϊκή συγκέντρωση και να αποτρέψει την ολονύχτια διαμαρτυρία που επιθυμούσαν να οργανώσουν χιλιάδες διαδηλωτές.




Η ΛΑΕ καταγγέλλει ότι «η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι τους λεγόμενους ''αντιεξουσιαστές'' για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυσή του».

Στελέχη της ΛΑΕ αναφέρουν ότι «απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους ''αναρχικούς'', άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος». Θεωρούν ότι «στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑΕ και άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α)».


Την ίδια ώρα, σε ανάρτηση που έκανε στο facebook ο κ. Μακρίδης ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αποκαλύπτοντας πως έχει μελανιά στο ζυγωματικό και μερικά, όχι σοβαρά, θλαστικά τραύματα στο μέτωπο και στο μάγουλο, «προϊόν, πιθανότατα, σιδηρογροθιάς που "προσγειώθηκε" στο πρόσωπό μου».

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας ευχαριστεί επίσης όσους τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν στο νοσοκομείο καθώς και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.



«Μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έσπευσε στο ΚΑΤ να μας επισκεφθεί και να μάθει για την κατάστασή μας, αλλά και να μας προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, εάν κι εφόσον χρειαστεί», έγραψε.





Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:

«H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρατου Συντάγματος,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρησηβίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.

Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/εςπολίτες αγωνιστές/τριες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεσηπαραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλοκ».

Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με περιστατικό κατά τη διάρκεια σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει». 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου