Όλοι θα θυμάστε το «νερό του Καματερού» που γιάτρευε τον καρκίνο και κόσμος έκανε ουρά γιατί είχε πιστέψει τους απατεώνες.
Από τότε πέρασαν πολλά τέτοια «νερά», πολλοί απατεώνες υποσχέθηκαν γιατρειές σε πραγματικές ή ψεύτικες αρρώστιες. Ειδικά στην πολιτική τέτοιοι πολιτικοί απατεώνες βρίθουν. Ο μεγαλύτερος και πρώτος διδάξας της Μεταπολίτευσης ήταν βεβαίως ο Ανδρέας Παπανδρέου που έγινε «ηγέτης» γιατί… έδιωχνε τις βάσεις, το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ.
Το νέο «νερό του Καματερού» είναι πλέον δια χειρός Τσίπρα και λέγεται «Ελλάδα 2021». Καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονολογία αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και προφανώς κάποιος… Καρανίκας του είπε του πρωθυπουργού ότι «θα πουλήσει» καλύτερα ένα τέτοιο «όραμα». Δεν είναι και λίγο να λες στους πολίτες ότι το 2021, 200 χρόνια από την Επανάσταση των προγόνων μας, η Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Ότι δεν θα έχει μνημόνια, θα έχει μεγάλη ανάπτυξη, δουλειές, λεφτά, σχολεία, υγεία. Γενικώς ότι θα είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως θα βασίζεται στο αριστερής εμπνεύσεως σύνθημα «κοινωνική οικονομία» ή «δίκαιη ανάπτυξη».
Έχει να περιμένει κάτι ο δυστυχής μισθωτός, συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας. Μετά από 5 χρόνια θα μπορεί να ονειρευτεί τη νέα Ελλάδα που του σερβίρει ο Αλέξης σαν το «νερό του Καματερού». «Πιείτε το Έλληνες, και περιμένετε το 2021 να απολαύσετε όλα αυτά τα καλά που σας προσέφερε η αριστερή κυβέρνηση.
Το νέο όραμα του κ. Τσίπρα είναι τόσο ηλίθιο αλλά έχει και μια εξυπνάδα μέσα του. Αν σε λίγους μήνες ο Αλέξης και η παρέα του πέσουν κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που έκαναν σε βάρος της πατρίδας θα μπορούν να επανέλθουν σε ένα – δύο χρόνια ξαναπουλώντας το «όραμα 2021». Έχουν πάρει άδεια… ευρεσιτεχνίας, είναι δικό τους απόκτημα και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει.
Η δήθεν αριστερά που τόσα χρόνια πούλαγε προοδευτισμό και ανοικτά μυαλά τώρα έρχεται να «αρπάξει» το όραμα από όσους το πίστευαν. Οι άθεοι και ανιστόρητοι Συριζαίοι χρησιμοποιούν ένα ιστορικό γεγονός που αγγίζει το θυμικό του Έλληνα. Που τον κάνει να συγκινείται, να πάλλεται από πατριωτικό συναίσθημα. Και «αρπάζοντας» αυτό το συναίσθημα ο Τσίπρας το μετατρέπει σε πολιτικό και οικονομικό όραμα. Σιγά – σιγά αυτή η… Καρανίκεια θεώρηση των πραγμάτων θα ξεδιπλωθεί. Θα ακούσουμε συνθήματα για τη «νέα αναγέννηση της Ελλάδας», όπως πριν 200 χρόνια. Ή θα βγει κάποια στιγμή ο Τσίπρας και θα μιλήσει για τη νέα «εθνική παλιγγενεσία». Τσι όπως πάει μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε τον Αλέξη ντυμένο… Κολοκοτρώνη, τον Παππά να είναι ο Καραϊσκάκης και τον Δρίτσα να είναι ο νέος Κανάρης. Όσο για τον Φίλη, αυτός μάλλον με «Τούρκο» μοιάζει παρά με αγωνιστή της Επανάστασης.
Είναι αστεία όλα αυτά, όμως, είναι πολύ σοβαρή η προσέγγιση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η νέα επιχείρηση εξαπάτησης η οποία επικοινωνιακά θα «παίξει» το επόμενο διάστημα. Άρτος γιοκ, θεάματα όμως θα έχουμε πολλά. Οι Συριζαίοι βουλευτές θα μιλάνε για το νέο όραμα και θα πάλλονται από ιερή συγκίνηση για το νέο δρόμο που ανοίγει η αριστερά στην Ελλάδα. Τώρα που πήραμε τη δόση άλλωστε γιατί να έχουμε άλλα προβλήματα. Όλα λύθηκαν δια μαγείας, όλα πλέον βαδίζουν στο δρόμο της νέας ελληνικής επανάστασης του 2021.
Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο εξοργιστικό. Ότι όλα αυτά τα πουλάνε μερικοί άθλιοι, μικρόνοες, αριβίστες και τυχάρπαστοι ή ότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραχάραξη της ιστορίας; Ότι κάποια επικοινωνιακά ιερατεία έπεισαν τον Τσίπρα να ηγηθεί της νέας εποχής της Ελλάδας ή ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν αυτόν τον πολιτικό απατεώνα; Ότι το Μουσείο της Ακρόπολης άντεξε τη βλακεία και την αμορφωσιά, την έλλειψη γνώσης για το πώς λειτουργεί η οικονομία ή το γεγονός ότι επιχειρούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο μπουρδουκλώνοντας θεωρίες περί ανάπτυξης μαζί με δικαιοσύνη, δημοκρατία και άλλα τέτοια που ουδέποτε πίστεψε;
Η ανάπτυξη, η οικονομία, οι επιχειρήσεις είναι ίδια εδώ και δεκαετίες. Κάποιος επενδύει με σκοπό το κέρδος κι αυτός ο κάποιος είναι ο ίδιος που ο Τσίπρας χαρακτηρίζει κεφάλαιο, νταβατζή, αστική τάξη κ.λπ. Δυστυχώς δεν εφευρέθηκε ακόμη ο λαχανόκηπος που βγάζει 500ευρα να πάμε να φτιάξουμε 5-6 στο Ελληνικό. Επομένως, το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης είναι μια παπάτζα ενταγμένη στο ευρύτερο σχέδιο «Ελλάδα 2021».
Το ζήτημα είναι αν η χώρα μπορεί να πιάνεται κορόιδο ακόμη και τώρα. Αν έχει το χρόνο και το εθνικό κεφάλαιο να σπαταλήσει προκειμένου να ακούει όλες αυτές τις εκθέσεις ιδεών, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις περισπούδαστες αναλύσεις που δεν έχουν καμιά ουσία και σημασία.

 antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου