«Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη»
Η ειρήνη δεν είναι αυτονόητη είπε η Μέρκελ επαναφέροντας με αυτό τον τρόπο τον εφιάλτη δύο παγκοσμίων πολέμων που προκάλεσαν οι Γερμανοί. 
Παίζει με την ειρήνη και απειλή τους λαούς της Ευρώπης λέγοντας ψέματα ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση έγινε για να επέλθει ειρήνη στην Ευρωπαϊκή ένωση. «Να θυμόμαστε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν αρχικά μια ιδέα ειρήνης», είπε Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας τη λύπη της για την απόφαση των Βρετανών για BREXIT.
Η Βρετανία όμως θα πετύχει πολύ περισσότερα έξω από τα δεσμά που επιβάλει στην Ευρώπη η Γερμανία και αυτό είναι που τρέμει το Γερμανικό κεφάλαιο.
«Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να υπεκφύγουμε. Η σημερινή μέρα [Παρασκευή] αποτελεί καμπή για την Ευρώπη, για την ευρωπαϊκή διαδικασία ενοποίησης», δήλωσε η Μέρκελ και τόνισε ότι «το τι θα σημάνουν οι συνέπειες αυτής της υποβάθμισης τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, μήνες και χρόνια, εξαρτάται από το εάν εμείς, τα άλλα 27 κράτη μέλη της ΕΕ είμαστε τώρα πρόθυμοι και ικανοί να μην βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα από το δημοψήφισμα, αλλά να λάβουμε από κοινού τις σωστές αποφάσεις έπειτα από διαβουλεύσεις, με ηρεμία και σύνεση».
Είναι τόσος ο πανικός που κατέλαβε την καγκελάριο, που έφτασε στο σημείο να κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους πολίτες. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς τους ανθρώπους πώς η Ευρώπη βελτιώνει συγκεκριμένα τη ζωή τους» είπε η καγκελάριος αγνοώντας αυτό που βιώνουν οι πολίτες μέσα στην Ευρώπη που η ίδια καταδυναστεύει. 
Αναφερόμενη στη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ, η Καγκελάριος επισήμανε ότι θα διαρκέσει χρόνια και ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ.


Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου