O εμβληματικός ηθοποιός της Βρετανίας υποστηρίζει πως όσοι ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να πουν ναι στο δημοψήφισμα.



Ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους πιο αγαπητούς και εμβληματικούς ηθοποιούς της Βρετανίας, παίρνει θέση για το Brexit λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία και δηλώνει πως τάσσεται με το στρατόπεδο της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. "Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε την Ευρώπη και να δώσουμε πίσω την αίσθηση της ενδυνάμωσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτή την άποψη." δήλωσε σε μια μακροσκελή συνέντευξή του στην Telegraph. 

"Αν είσαι γκέι, τότε είσαι διεθνιστής." πρόσθεσε και ανέλυσε τις απόψεις του περαιτέρω, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ και τη νομική ισότητα στη Βρετανία, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. "Οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν μέτρα για τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος όλων των ΛΟΑΤ. 

Τα κονδύλια της ΕΕ δίνονται σε τοπικές ομάδες που αγωνίζονται κατά της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας." πρόσθεσε ο Ίαν ΜακΚέλεν. "Δεν θέλω να αποσυρθούμε. Δεν θέλω και δεν θα το κάνω, ό,τι και αν δείξει η ψηφοφορία. Δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου, αλλά είναι σχεδόν το τέλος της ζωής μου. Και είναι στο χέρι των νέων να αποφασίσουν, πραγματικά." αναφέρει στην Telegraph. 

Ο Βρετανός ηθοποιός είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και την ισχυρή παρουσία του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και είναι επίσης ένας ένθερμος οπαδός του ευρωπαϊκού σχεδίου. 
lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου