«Όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο. Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας.
«Εύχομαι να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση. Η Δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας».
Είναι η επιστολή του τότε αρχηγού του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα με την οποία ανακοινώνει ότι η Κ.Ο. του κόμματος δεν θα πάει στη Γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Είναι Ιούλιος του 2011 και τότε ο Τσίπρας δεν φαντάζεται ότι θα γίνει λίγο αργότερα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά πρωθυπουργός. Είναι τότε που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ και ο λαός έχει ξυπνήσει για τα καλά από τα οράματα του «λεφτά υπάρχουν» και βιώνει τα πρώτα χρόνια της κρίσης.
Είναι τότε που οι μπαχαλάκηδες βγαίνουν συχνά – πυκνά στους δρόμους και διαλύουν τα πάντα. Είναι ένας χρόνος από τη δολοφονία των παιδιών στην Μαρφίν και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στα «κινήματα» των Αγανακτισμένων που γεμίζουν τις πλατείες. Τότε που ο Τσίπρας είναι μπροστάρης στα κινήματα για να διώξει τους δανειστές, το ΔΝΤ και να… επαναφέρει τη Δημοκρατία στον τόπο.
Πέντε χρόνια μετά ο Αλέξης είναι πρωθυπουργός και η λιτή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο γεμίζει από Συριζαίους. Αυτοί που ήταν στις πλατείες το 2011 τώρα φοράνε κοστούμια και ταγέρ και πίνουν τα ποτάκια τους στον κήπο.
Φαίνεται ότι πλέον αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία. 
Το ΔΝΤ μάλλον έχει φύγει και η χώρα δεν βρίσκεται σε φτώχεια, απελπισία και ανεργία. Τώρα, στην εποχή του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ η λαϊκή κυριαρχία επανήλθε και ο λαός δεν φιμώνεται πια. Δεν υπάρχει Μέρκελ, ούτε αγορές. Τώρα έχει κάθε λόγο να γιορτάζει η Δημοκρατία αφού τα μνημόνια σκίστηκαν και η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τους δανειστές. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ που τους έδιωξε όλους...
antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου