Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων anadolou μετέδωσε ότι η Άγκυρα έκανε επίσημη αίτηση στην Ελλάδα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην  χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του «Την Παρασκευή, στις 19 Αυγούστου  θα δούμε δύο από αυτούς  τους προδότες σε μια άλλη ακρόαση, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τις  23 έως 25 Αυγούστου.
«Περιμένουμε» ότι το αίτημα μας για την έκδοση, θα  εγκριθεί», είπε ο Τούρκος υπουργός μετά από μια συνάντηση με τον ηγέτη του Λαϊκού  Ρεπουμπλικανικού κόμματος  Κεμάλ  μήνα. 
Προφανώς η αύξηση των μεταναστευτικών ροών να «συνέτισαν» επαρκώς την ελληνική κυβέρνηση για τα σοβαρά τουρκικά αντίποινα σε διαφορετική περίπτωση, το κόστος θα είναι μεγάλο.
Άλλωστε υπάρχει και το πρόσφατο  προηγούμενο από την Βουλγαρία, η οποία παρέδωσε στα «χέρια» των ισλαμιστών έναν Τούρκο επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα ως οπαδός7 του Γκιουλέν. 
«Η Τουρκία αναμένει ότι η Ελλάδα θα εκδώσει την Άγκυρα τους  οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι διέφυγαν εκεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το  RIA Novosti. 
Οι δημοσιεύσεις στον ελεγχόμενο πλέον από τον Ερντογάν τούρκικο τύπο και οι δηλώσεις αξιωματούχων του καθεστώτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Φτάσαμε δε στο σημείο καθαρών απειλών και εκβιασμών προς την χώρα μας, από την Τουρκία, με όπλο τους μετανάστες.
«Την Παρασκευή, στις 19 Αυγούστου  θα δούμε δύο από αυτούς  τους προδότες σε μια άλλη ακρόαση, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τις  23 έως 25 Αυγ … «Περιμένουμε» ότι το αίτημα μας για την έκδοση, θα  εγκριθεί», είπε ο Τούρκος υπουργός μετά από μια συνάντηση με τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ.  
Αν συνδυάσουμε και την απάντηση του υπουργείου εξωτερικών της τουρκίας στην τοποθέτηση Παπούλια για την γενοκτονία των ποντίων, τότε το σίγουρο είναι ότι η παρούσα ηγεσία της γειτονικής μας χώρας θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την Ελλάδα και επιτίθεται με τους μετανάστες.
Το τι θα πράξουμε σίγουρα δεν εξαρτάται και δεν μπορεί να το καθορίσει ένας Τσίπρας. Εκτίμησή μας είναι ότι για ακόμα μία φορά θα λάβουμε εντολές άνωθεν με οποιοδήποτε κόστος.

Δημοσίευση σχολίου