Φόρος επιτηδεύματος 500 ευρώ
επιβάλλεται σε από εν δεκαετίας μακαρίτη,
για την... περσινή του δήλωση!

O γιoς του καλείται να πληρώσει το ποσόν τώρα, 
το οποίο ίσως συμψηφιστεί -όχι επιστραφεί- στο μέλλον 
αν και όταν η Εφορία παραδεχθεί το λάθος της...



Ω ναι, σήμερα πείστηκα. Υπάρχει ζωή μετά θάνατον!  Έχω πλέον όλες τις αποδείξεις. Σήμερα το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο προ έντεκα ετών μακαρίτης μου πατέρας. Με χαλάει λίγο ο τρόπος, που επέλεξε να επικοινωνήσουμε, αλλά δε βαριέσαι... 


Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου μέσω Εφορίας! 
Πριν λίγο έλαβα επιστολή από τη μηχανογράφηση τού υπουργείου οικονομικών, όπου αναγράφεται, πως ο πατέρας μου τους οφείλει 500 ευρώ φόρο επιτηδεύματος, για τη δήλωση, που έκανε το 2012, ασχέτως αν πέθανε το 2002. Αυτό δέν μετράει για την Εφορία, που φυσικά, πιστεύει, πως πρέπει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και μετά θάνατον.


Τηλεφώνησα στους ακάματους υπαλλήλους τής εν προκειμένω υπηρεσίας και μού είπαν, πως πιθανότατα ο πατέρας μου δεν είχε κάνει διακοπή.

Άτοπον. 


Πριν πεθάνει, ήταν συνταξιούχος για πάνω από μία δεκαετία και λάμβανε σύνταξη κανονικά. Για να λάβει κανείς σύνταξη προσκομίζει στοίβα δικαιολογητικών και φυσικά τη διακοπή τής επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Αμέσως δε μετά το θάνατό του, υπέβαλα στο μητρώο τής τοπικής Δ.Ο.Υ. δήλωση περί τής μή δημοσίευσης περιουσίας, πιστοποιητικό θανάτου και πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών. 

Συνεπώς, πρόκειται περί θαύματος. Εμείς οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, που ήρθαν από το Σείριο και μετέφεραν μαζί τους και την ανάλογη τεχνολογία, η οποία στη συνέχεια με τη συμβολή τού χριστιανισμού έφτασε στα πέρατα τού κόσμου, είμαστε η μόνη χώρα, που διαθέτει υπουργείο οικονομικών ικανό να επικοινωνήσει με τον Κάτω Κόσμο.


Άραγε το υπουργείο οικονομικών τής Γερμανίας, που μάς εγκαλεί για αφερεγγυότητα, λαμογιές, τσαπατσουλιές και προχειρότητα, διαθέτει ανάλογη υπηρεσία; Φυσικά και όχι.


Για μια φορά λοιπόν ακόμα πρωτοπορούμε ως ένδοξο έθνος επιτυγχάνοντας πράγματα ανήκουστα με την ανθρωπότητα. Επικοινωνούμε με νεκρούς φορολογούμενους και τους αναγκάζουμε να υποβάλουν τις δηλώσεις τους! 

Ακούς εκεί! Είναι δυνατόν μια χώρα σαν τη δική μας να δεχτεί νεκρούς φοροφυγάδες; Για τους ζωντανούς, ε, εντάξει, μπορεί να κάνουμε και τα στραβά μάτια αν είναι δικά μας παιδιά και μάς ψηφίζουν. Οι νεκροί όμως;

Στ' αλήθεια, αυτό το παλικάρι, ο προϊστάμενος μηχανογράφησης τού υπουργείου οικονομικών, πάει στράφι. Δέν αξιοποιείται σωστά. Το παιδί επικοινωνεί με τον Άδη, καταφέρνει και διεισδύει ακόμα και στα βιβλία με τις αποδείξεις τού σκύλου τού Κέρβερου, εισβάλλει ξαφνικά στα άδυτα τού Κάτω Κόσμου και τους κάνει ελέγχους για να διαπιστώσει αν υπάρχουν φοροφυγάδες ακόμα και από τα χρόνια σύστασης τού υπερήφανου προτεκτοράτου μας κι εμείς τον κάνουμε έναν απλό προϊστάμενο; Έλεος!

Πατέρα,

επειδή εκεί στον Άδη έχετε άρτια σύνδεση με το διαδίκτυο αν λάχει και διαβάσεις αυτό το σημείωμα, για πες μου σε παρακαλώ αν η γιαγιά μου και μάνα σου είχε δηλώσει κάτι σερβίτσια, που έφερε από τη Σμύρνη το '22, που ήρθαν εδώ πρόσφυγες. Δέν θέλω να πάρω κανένα χαρτί, που να μού ζητάει να πληρώσω την υπεραξία από τις τσαγιέρες τής γιαγιάς. 

Καλά να περνάς και φρόντισε τού χρόνου να κάνεις πιο σύντομα τη δήλωσή σου να μήν τρέχουμε πάλι τη τελευταία στιγμή.

Σε φιλώ,

Μουαμάρ

Σημείωση:
Το Μουαμάρ Ιγνάτιος είναι ψευδώνυμο ενός υπερήφανου έλληνος, 
που κατάγεται απευθείας από την αυλή τού Σουλεϊμάν τού Mεγαλοπρεπούς. 

Η παραπάνω ιστορία με τη δήλωση τού μακαρίτη πατέρα του 
είναι απόλυτα αληθής. Συνέβη σήμερα το πρωί. 
Από το αρμόδιο γραφείο τής Εφορίας, που επικοινώνησε, 
τού είπαν, ότι ανεξάρτητα τού λάθους, που προφανώς έχουν κάνει,
θα πρέπει να πληρώσει εκείνος ως κληρονόμος τα 500 ευρώ
κι αν τελικά αποδειχθεί το λάθος
τα χρήματα αυτά θα συμψηφισθούν σε επόμενη συναλλαγή.


Δημοσίευση σχολίου