Ο Τούρκος εισαγγελέας απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει φυλακίσει.
Πλήρωσε τον διακινητή για να μπει στην βάρκα
Την περίοδο μετά το πραξικόπημα, πρόσθεσε, αναζητούσε διαρκώς τρόπο να διαφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι έχει πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς βίζα στην χώρα μας, αλλά δεν το έπραξε γιατί το πιθανότερο ήταν ότι θα γινόταν αντιληπτός.
Σε συνεννόηση με έναν φίλο του, ο τελευταίος του πρότεινε να ακολουθήσει την διαδρομή των προσφύγων και των μεταναστών, πράγμα που τελικά έκανε.
Στην σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου είπε ότι πλήρωσε χρήματα στον άνθρωπο που τον έβαλε στην βάρκα, με την οποία έφτασε στη Χίο και διεσώθη μαζί με άλλους έξι Σύρους πρόσφυγες, ανοικτά της Αγίας Ελένης.
Στην ΒΙΑΛ για καταγραφή μαζί με τους πρόσφυγες
Μετά την καταδίκη του ο Τούρκος εισαγγελέας αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμεναρχείο Χίου.
Στη συνέχεια επρόκειτο να οδηγηθεί στο hotspot της ΒΙΑΛ, όπου και θα ακολουθηθεί και για τον ίδιο η διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί.
Έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία
Στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΕΥΠ, η οποία «ανέκρινε» τον Τούρκο εισαγγελέα και φυσικά ενημέρωσε αρμοδίως την πολιτική ηγεσία για το περιστατικό.


newsone.gr
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου