Στελέχη της Οικονομικής αστυνομίας εισέβαλαν  στο σπίτι του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του που έχει εταιρεία επικοινωνίας και εξειδικεύεται σε θέματα υγείας.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές ο έλεγχος αφορά παλαιότερη υπόθεση διαφημιστικών προγραμμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ που χειρίστηκε η κ. Λίνα Στουρνάρα (Σταυρούλα Νικολοπούλου).
Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Λίνα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετών η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο σπίτι της συζύγου του κ. Στουρνάρα γίνεται στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πάντως οικονομικοί και τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή δεν είναι ανεξάρτητη από την συνεχιζόμενη κόντρα μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης. Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της τράπεζας όπου θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει το δίδυμο Ρουμελιώτη – Σαπουτζόγλου για την τράπεζα Αττικής, όπου μάλλον εικάζεται ότι η έκθεση της τράπεζας θα είναι απορριπτική.
Με δικαστική εντολή
Η έφοδος έγινε με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι εισαγγελείς διαφθοράς κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα (Mind Work Bussiness Solution) η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα πάντως με την πλευρά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν έγινε η έφοδος, ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να επιδείξουν ταυτότητα αλά εκείνοι αρνήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη προκαταρκτική που διενεργούν οι εισαγγελείς διαφθοράς σχετικά με διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που δέχεται κρατική επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου