Μόνο ως απόβαση μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στα Ελληνικά νησιά καθώς μέσα σε 24 ώρες αποβιβάστηκαν σε Λέσβο, Κω και Κάρπαθο 215 άνθρωποι.


Αυτό το πανηγύρι φαίνεται ότι θα πυργώσει καθώς τα συμφέροντα όλων όσοι έχουν για επάγγελμα τους πρόσφυγες είναι μεγάλα και κανείς δεν έχει πρόθεση να βάλει το χέρι επί των ήλων.
Σήμερα πλέον η επιχείρηση πρόσφυγας έχει πάρει διαστάσεις. Δεν είναι μόνο οι διακινητές που καταληστεύουν τους ανθρώπους αλλά πλέον η λαμογιά έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση.
Μία προσεκτική ανάγνωση όσων συμβαίνουν στους χώρους στους οποίους υπάρχουν μετανάστες δείχνει πολλές κεκαλυμμένες αλήθειες.
Στα οργανωμένα hotspot όπου υπάρχει χρήμα, βλέπεις τους διορισμένους εκπροσώπους της πολιτείας σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες, να καταβροχθίζουν "αμάσητα" όχι μόνο τα κονδύλια αλλά και ότι φτάνει σαν βοήθεια για τους πρόσφυγες.
Σε τέτοιες μπίζνες δεν υπάρχει πλέον δεξιός και αριστερός αλλά βλέπεις δεξιοφασιστούλιδες δήμαρχους αγκαλίτσα με αριστερούς της πεντάρας, δηλαδή γυρολόγους της πολιτικής, συριζαιους σήμερα,  διοικητές των hotspot να αλληλοϋποστηρίζονται σε εμετικό βαθμό, καθώς οι δρόμοι της ύλης δημιουργούν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες ώστε η ιδεολογία να αναπαύεται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  
Εκεί πλέον καταλαβαίνεις ότι στην χρυσή αυγή μπερδεύονται καθώς επιτρέπουν να τους λοιδορούν και να τους αποκαλούν φασίστες οι φασίστες. Αυτοί οι τύποι, οι χρυσαυγίτες, δείχνουν τα μπράτσα τους νομίζοντας ότι ο αγώνας γίνεται με βούρδουλα και πέτρες και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός φασισμός και οι πραγματικοί φασίστες έχουν, προ πολλού,  αλώσει τα αστικά κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους θεσμικούς φορείς και κάνουν κουμάντο από την παράγκα.
Στην αντίπερα όχθη, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει χρήμα για να φαγωθεί, τα διαφόρων χρωματικών αποχρώσεων κομματόσκυλα δεν επιδεικνύουν καμία ευαισθησία με αποτέλεσμα οι συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες να είναι απάνθρωπες.
 Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά για να διαπιστώσει την αλήθεια των προαναφερθέντων  ...ένα τσιγάρο δρόμος είναι τα σύνορα προς Σκόπια και εκεί, στα οργανωμένα  hotspot, θα δει το μεγαλείο της παράγκας, θα δει γιατί …στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει και θα αναστενάζει εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.   
Ανδρέας Κεσίδης

Δημοσίευση σχολίου