Φθάσαμε σε τέτοιο σημείο ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης, ώστε να δύναται ο καθείς να πιστεύει οτιδήποτε για την χώρα του και την κυβέρνηση του .

Όσο για τον Πρωθυπουργό "φαινόμενο" Αλέξη Τσίπρα, περιττεύουν τα λόγια, από μόνος του ένα πολιτικό μανιφέστο συμφώνου συμβίωσης του ψεύδους της απάτης και της υποκρισίας, με ένα λαό εύπιστο που παρά του ότι εξαπατήθηκε και προδόθηκε συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως να μήν το έχει καταλάβει.

Θα τo καταλάβει στην πορεία ....

Η άλλοτε διδάσκουσα την παγκόσμια κοινότητα Ελλάδα που ενέπνευσε τον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση,  κατάντησε με την διαπλοκή  και την  δουλοπρέπεια του πολιτικού της προσωπικού, ως ένα είδος ιστορικού οδηγού ''Μαύρης Βίβλου '' που θα μπορεί να χρησιμεύσει σ εκείνους που θα θελήσουν να ασχοληθούν ενάρετα με τα κοινά και την πολιτική, για το -τί- δεν πρέπει να κάνουν  και -γιατί- δεν πρέπει να το κάνουν .

Θα ήταν άραγε σκληρό και άδικο εάν ρωτούσαμε πόσες χιλιάδες δολάρια και πόσα εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν σ αυτήν την χώρα για να εξαγορασθεί η εντιμότητα και ο πατριωτισμός των πολιτικών μας;

Ποίος άλλος εξευτελισμός για την Πατρίδα του Πλάτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη;

Μια επένδυση της ντροπής που την ονόμασαν χρέος του λαού, για να αξιοποιηθεί με περισσή υποκρισία στις εκλογές ως επαχθές προς διαγραφή, ώστε να καταλήξει από απάτριδες πολιτικούς σε συμφωνία λεηλασίας του πνεύματος και της ύλης ενός λαού, που ακόμα δεν έχει αντιληφθεί τη μοίρα που του επιφυλλάσουν , γιατί ποτέ με κριτική διάθεση δεν κοίταξε κατάματα τον καθρέφτη για να καταλάβει ότι το είδολο που καθρεφτίζεται είναι αυτό που τον κυβερνά .

"Τσακίστε τους Έλληνες πριν αρχίσουν να Σκέφτονται" είναι το έξωθεν σχέδιο και η εντολή αυτών που κατάφεραν να εφαρμόσουν πολιτικά  στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας  το πείραμα των συγκοινωνούντων δοχείων .

Είτε Αριστερά είτε Δεξιά η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, βάρβαρη και απάνθρωπη με ένα Λαό εγκλωβισμένο στο ψευτοδίλλημα Κυριάκος ή Αλέξης κατά το Καραμανλής η Τάνκς.

 Η πιο βρώμικη παρουσία του  " Ιανού "  στην πολιτική  μιας νομεγκλατούρας της εξουσίας, που σιωπηρά θα πανηγυρίσει ακόμα μια φορά ''το επιτέλους τα καταφέραμε ''. 

Τίποτα δεν άλλαξε εδώ και διακόσια χρόνια σαυτόν τον τόπο, μια συμβατική μεταφορά από το σκλάβος στην Τουρκιά σε δούλο της Ευρώπης, από τον πασσά στον τοκογλύφο, μια διαρκής δουλεία που συντηρείται επ αμοιβή από το πουλημένο πολιτικό μας σύστημα που χρονολογεί την γέννηση του στην νεοσύστατη Ελλάδα.

  Το μόνο που πρόκειται να αλλάξει είναι οι ζωές μας από ένα απρόσωπο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αντί μιας συνταγματικής κυβέρνησης που θα επιδιώκει - αντιδημοκρατικά - τον έλεγχο του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας,  ταξινομόντας τις ζωές  και το βιος μας ως εμπόρευμα στα ράφια της προσφοράς και της ζήτησης κάποιας πολυεθνικής αλυσίδας .  

Ψέμματα , υποσχέσεις και ελπίδα, για θυσίες, υπομονή και  καρτερικότητα ενός προδομένου Λαού σε μια Ελλάδα που χάνεται  και μια πατρίδα που σβήνει .

Μας πούλησαν όραμα  και αναντίρρητα θυσιάσαμε τη χώρα μας στη χίμαιρα αυτής της Ευρώπης, γιατί ποτέ δεν αναλογισθήκαμε ιστορικά  - τι σημαίνει  ΕΛΛΑΔΑ -τι σημαίνει  ΠΑΤΡΙΔΑ . 

Εάν δεν συναντηθούμε με τον Μύθο μας και την Ιστορία μας,  ποτέ δεν θα  καταλάβουμε τι πρέπει να ορίζεται  για εμάς τους Έλληνες αυτό που λέμε Πατρίδα .

 Ένα κομμάτι γης ;  μια τοπογραφία που  κατοικήσαμε  για να αναπαραχθούμε ως είδος ζωής του πλανήτη ;ή μια μικρή γωνιά γής στον << ιερό βράχο >> της οποίας, ένας αρχαίος λαός αναίρεσε τα όρια της γεωγραφίας δημιουργώντας την οικουμένη πέριξ της Μεσογείου,  για να ορίσει στην έννοια της πατρίδας τον ελεύθερο και αυτόνομο τρόπο ζωής του ανθρώπου κατ έθιμο ή παράδοση  ως ξεχωριστή  ύπαρξη  σ αυτόν τον πλανήτη ;

Πώς άλλως πέραν της ιερής πατρώας ιδιοκτησίας θα μπορούσαμε να ορίσουμε την έννοια της πατρίδας στο βαθύτερο της νόημα όταν μιλάμε για Ελλάδα ;

Ο τόπος που θα ζήσουμε ; ή ο τρόπος του πως θα πρέπει να ζήσουμε, τις κρυμμένες αλήθειες της Ελληνικής μας Μυθολογίας που εκλαϊκευσαν στον Λαό ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης στην αρχαία μας αττική τραγωδία, ως ενδελέχεια ψυχής της Ελληνικής κοινωνίας; 

Ένας ολόκληρος κόσμος , ένας ανθρώπινος πολιτισμός με μυθικά πρόσωπα και ήρωες, που πίσω από τις ατομικές τους περιπέτειες και τον προσωπικό τους αγώνα, μια πάλη αξιών και ιδεών στα βασικά προβλήματα της ζωής και του ανθρώπου,  μια πανανθρώπινη ιδέα για το άτομο και την κοινωνία  , μια ιδεολογική αποκάλυψη  ότι χωρίς : Ελευθερία , Ισότητα και Δικαιοσύνη , δεν μπορεί να υπάρχει πατρίδα .

Θεμέλιο ιδεολογικό στο οποίο  οικοδομήθηκε ο πολιτισμός της Δύσης για να αμφησβητηθεί σήμερα από τον κυνισμό της Ευρώπης . 

Μέσα από τους μύθους αυτούς έφτιαξαν οι τραγικοί μας ποιητές αυτό που οι Έλληνες έλεγαν πατρίδα , μέσα από την τραγική σύγκρουση του ήρωα με τη μοίρα, την ανάγκη και  τη θεία δικαιοσύνη  φτάσαμε στην   Δημοκρατία, εισάγοντας προς κάθαρση της ψυχής   άτομο   και  κοινωνία , στην πιο αντιφατική τραγωδία , ότι πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί για να έχουμε τέτοια πατρίδα . 

Εκεί στο βάθος, πίσω ακόμα και από την ιστορία μας στις κρυφές και σκοτεινές πτυχές της Μυθολογίας  κατανοείς την ύπαρξη της Πατρίδας στην άρηκτη σχέση της με την Ελευθερία , στον φόρο αίματος των Αθηνών προς τον Βασιλιά Μίνωα της Κρήτης ...... , στον λαβύρινθο των ανακτόρων της Κνωσσού με τον μυθικό Θησέα .... , στο τέλος της υποτέλειας των Αθηνών για να υπάρξη Πατρίδα .  

     "Θα με σκοτώσουν,όπως εσκότωσα και εγώ με δόλο" είναι τα λόγια που βάζει ο Αισχύλος στο στόμα της Κλυταιμνήστρας αποδίδοντας το νόημα της  "Δικαιοσύνης", η Αντιγόνη του Σοφοκλή θα επιλέξει την καταδίκη της στηρίζοντας το δικαίωμα της   Ισότητας " στην ταφή ως κατά φύση νόμο  έναντι του θετού των ανθρώπων για να ορίσει το ηθικό σύμπαν " τρέφονται πάντες οι άνθρωποι νόμοι υπό ενός θείου '' , 

"για την τιμωρία των Φρυγών ώστε να πάψουν να αρπάζουν τις γυναίκες από την πατρίδα" λέει η Ιφιγένεια του Ευριπίδη , προσφέροντας θεληματικά το σώμα της υπέρ " απάσης Ελλάδος " ικανοποιώντας  την εθνική φιλοτιμία και την υπερηφάνεια των Ελλήνων ενσαρκώνοντας την έννοια της  "αυτοθυσίας" .      

Αυτά είναι  πατρίδα για τους  Έλληνες , αυτά είναι  Ελλάδα, \ ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα και αυτοθυσία \ , πράξη στα πεδία των μαχών και κάθαρση ψυχής με παιδεία στα θέατρα της αττικής τραγωδίας , έναντι των τούρκικων καναλιών της σύγχρονης τηλε-θεατρικής μας αλητείας .

Κανόνες που σφυρηλατήθηκαν από θεούς και ανθρώπους ως κοινή συμφωνία για το τι σημαίνει Πόλη- Κράτος - Πατρίδα .

Δημιουργήματα των ανθρώπων και όχι των περιστάσεων, αδιαπραγμάτευτες αρχές και όχι ευμετάβλητες  '' κόκινες γραμμές .... '' , απόλυτοι νόμοι με υπερβολή παρά σχετικοί με ηθική κενότητα , άχρονοι και απρόσβλητοι από καταστάσεις  και ερμηνείες .

 Ένας πολιτισμός πατρίδα για όλη την ανθρωπότητα που χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον τ. Πρόεδρο της Αμερικής  Κλίντον με το "όλοι είμαστε Έλληνες" , γιατί  όλοι έχουμε τελικά την ίδια πνευματική πατρίδα .

Για ποιά Ελλάδα σήμερα εγώ ...... να αγωνιστώ , όταν δεν έχω πια Πατρίδα ;


του Ασλανίδη Ματθαίου

   


  





  

Δημοσίευση σχολίου