Μια αμφιλεγόμενη φωτογραφική έκθεση στη Μόσχα, η οποία, κατά τους επικριτές της, ισοδυναμεί με «παιδική πορνογραφία» έκλεισε, έπειτα από διαδήλωση συντηρητικών ακτιβιστών.

Ο Anton Tsvetkov, μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας και ηγέτης της οργάνωσης Αξιωματούχοι της Ρωσίας, είπε στις 25 Σεπτεμβρίου πως οι οργανωτές της έκθεσης συμφώνησαν να την κλείσουν, αφού ακτιβιστές απέκλεισαν την πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής της νωρίτερα μέσα στη μέρα.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στο κέντρο Lumiere Brothers Photography και φιλοξενούσε φωτογραφίες του αμφιλεγόμενου Αμερικανού φωτογράφου Jock Sturges. Η έκθεση περιλάμβανε εικόνες εν μέρει ντυμένων εφήβων.
Ο Sturges είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενος στις Η.Π.Α., και το 1990 το στούντιό του είχεδεχτεί έφοδο από το FBI. Δεν του είχαν απαγγελθεί, ωστόσο, κατηγορίες.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, το μέλος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yelena Mizulina έκανε έκκληση για το κλείσιμο της έκθεσης ως μιας «δημόσιας επίδειξης υλικών που περιέχουν παιδική φωτογραφία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να προβεί σε έρευνα της έκθεσης και των διοργανωτών της
Νωρίτερα, η Συνήγορος για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία Anna Kuznetsova έκανε, επίσης, έκκληση για τη διεξαγωγή έρευνας με στόχο το κλείσιμο της έκθεσης.

*Η ποιότητα της οποιασδήποτε μορφής τέχνης δεν κρίνεται από εισαγγελείς, ούτε από «αγανακτισμένους πολίτες». Αμφιβάλλω, εξάλλου, αν οι επίδοξοι, και εν προκειμένω «επιτυχημένοι», λογοκριτές (Ρώσοι αυτή τη φορά) όντως έχουν υπόψη τους την εξαιρετικά ποιητική δουλειά του συγκεκριμένου φωτογράφου.

Δημοσίευση σχολίου