Με σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία του 2013 διεξάγονται από το πρωί οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και σε κάθε πρωτεύουσα νομού της χώρας. Επίσης, στο εκλογικό κέντρο του ΟΑΚΑ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, όπου λειτούργησε το εκλογικό κέντρο του ΤΕΕ στην Αθήνα, πλήθος μηχανικών έκανε έντονη και δυναμική την παρουσία του στη διάρκεια της ημέρας.
Τα περίπτερα των παρατάξεων τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, εκατέρωθεν του διαδρόμου της κεντρικής εισόδου του ποδηλατοδρομίου, οι πολύχρωμες αφίσες, τα αναρτημένα πανό, ακόμη και τα μπαλόνια, με τα λογότυπα, τα συνθήματα και τα εκλογικά μηνύματα των παρατάξεων διαμόρφωσαν το εκλογικό σκηνικό.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχέση με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασία, αλλά και της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός διαπίστωσε «πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παρατάξεων», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «παρά τα μικροπροβλήματα, οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων είναι πολύ καλές».
 «Η αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καταδεικνύει ότι αυτό που έχουν υποστεί οι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει τους μηχανικούς πιο κοντά στο ΤΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απ΄ την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Ελλάδας κ. Βασίλης Μπαρδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαπίστωσε ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ τόσο στην Αθήνα όσο και στα περιφερειακά τμήματα σε όλη τη χώρα. «Οι συνάδελφοι παρά τη δύσκολη επαγγελματική καθημερινότητα που βιώνουν, αναγνωρίζουν ότι το επιμελητήριο κάνει αναπτυξιακές προτάσεις και μπορεί με ανανεωμένη εντολή να είναι ακόμα πιο δυναμικό και εύστοχο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε στην στήριξη των συναδέλφων» διαβεβαιώνοντας ότι «θα δουλέψουμε για καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες».  
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η διαδικασία των εκλογών του ΤΕΕ είναι η πλέον σύγχρονη στη χώρα, καθώς τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων σκανάρονται και αυτόματα «διαβάζονται» οι σταυροί προτίμησης. Μάλιστα, τα πρώτα αποτελέσματα ανά παράταξη αναμένονται αυθημερόν.  
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Στασινός τόνισε ότι «το χτύπημα της οικονομικής κρίσης στον κλάδο των μηχανικών είναι μεγαλύτερο από όλους τους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Παλεύουμε για την επιβίωση», είπε. Όπως εξήγησε, «το 2015 διαγράφηκαν από το ΤΕΕ 4.000 μηχανικοί και φαίνεται ότι το 2016 θα διαγραφούν περισσότεροι από 6.000. Με αυτόν τον ρυθμό σε 7-8 χρόνια δεν θα υπάρχουν μηχανικοί στον τόπο μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα για να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας».
Επεσήμανε δε καταλήγοντας, ότι «η οικοδομή έχει νεκρώσει αφού έχει μειωθεί κατά 95%, ενώ πραγματικά έργα δεν υλοποιούνται»,  προσθέτοντας πως «με 38% ασφαλιστικές εισφορές και υψηλή φορολογική κλίμακα οι μηχανικοί της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση».

Σημειώνεται ότι οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις επτά το απόγευμα.

Δημοσίευση σχολίου