Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους οι αρχές στο Ισραήλ. 
Από τις καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν στη χώρα και τη Δυτική Όχθη, έχει κλείσει προσωρινά ένας αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ και δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί, ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος υπουργός πολλές από τις πυρκαγιές ενδέχεται να οφείλονται σε εμπρησμό.
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε 12 υπόπτους για εμπρησμό έπειτα από τις πυρκαγιές που μαίνονται για τέταρτη ημέρα στο κεντρικό και βόρειο Ισραήλ και οι οποίες έχουν οδηγήσει στην απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 80.000 ανθρώπους στη Χάιφα και έχουν προκαλέσει καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια.
ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας βοήθεια και αεροσκάφη από την Ελλάδα για να συνδράμουν στο έργο των ισραηλινών αρχών. Παράλληλα, στο έργο των αρχών συνδράμουν και πυροσβεστικά μέσα από την Κύπρο και την Τουρκία.
Τα ελληνικά αεροσκάφη με την άφιξή τους στο Ισραήλ ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις.
Τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη CΛ-415, τα οποία μαζί με ένα C-130 με επιπλέον ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούν τη συνδρομή της Ελλάδας προς τη χώρα, στις προσπάθειες της κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν εκεί.
Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα το πρωί, είχαν πραγματοποιήσει τρεις εξόδους, συμπληρώνοντας δέκα ώρες αεροπυρόσβεσης.






Δημοσίευση σχολίου