Ακόμα δεν μπορεί η "παγκοσμιοποίηση" να ξεπεράσει την νίκη του Τράμπ στις αμερικανικές εκλογές και μηχανεύεται τρόπους για να δικαιολογήσει την ήττα η ακόμα χειρότερα να ακυρώσει τις εκλογές.

Αμόλησαν τον Ομπάμα, που στις 20 Ιανουαρίου θα είναι παρελθόν, να ξεκινήσει πόλεμο κατά του Πούτιν.
"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν μια ξένη κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών μας, πρέπει να αναλάβουμε δράση και θα το κάνομε στο χρόνο και τον τόπο που εμείς θα επιλέξουμε" είπε ο "δημοκρατικός" Ομπάμα που έλαβε εντολή να στηρίξει την Χίλαρι, η ήττα της οποίας του χρεώθηκε.
Για να εξευμενίσει τα αφεντικά του ο Ομπάμα, βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR και απείλησε ανοικτά την Ρωσία με αντίποινα καταγγέλοντάς την για ανάμειξη στις Αμερικανικές εκλογές.
 Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Δημοκρατικού Κμματος και του συμβούλου της Χίλαρι Κλιντον, Τζον Ποντέστα, αλλά το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ως «γελοίους» και πολιτικά υποκινούμενους.
Οι μυστικές υπηρεσίες λένε ότι διαθέτουν τεκμήρια ότι ρώσοι χάκερς που συνδέονται με το Κρεμλίνο κρύβονται πίσω απ’ τις επιθέσεις.
Χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ανοικτά τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ενεπλάκη στις κυβερνοεπιθέσεις.
Aμερικανικά ΜΜΕ όπως οι New York Times μετά τις αναφορές του Ομπάμα εκτιμούν ότι σκοπεύει να κινηθεί ο ίδιος άμεσα επιδιώκοντας είτε οικονομικές κυρώσεις είτε κάποιου είδους κυβερνοεπίθεση.
Η αποκάλυψη των emails έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα σε μια κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας.
Η CIA συμπεραίνει ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ, αλλά δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις.
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επινόησαν τη ρωσική ανάμειξη για να κρύψουν την απογοήτευσή τους για την εκλογική ήττα.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, που έχει εκφράσει ανοικτά το θαυμασμό του για τον Πούτιν και επέλεξε ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τον πετρελαιά Ρεξ Τίλερσον, που έχει συνεργαστεί στενά με τον ρώσο πρόεδρο, ανήρτησε την Τρίτη αυτό το tweet:
«Αν η Ρωσία, ή κάποια άλλη οντότητα, έκανε κυβερνοεπίθεση, γιατί άργησε τόσο πολύ να δράσει ο Λευκός Οίκος; Γιατί διαμαρτυρήθηκαν μετά την ήττα της Χϊλαρι;»

Για του λόγου το αληθές η κυβέρνηση Ομπάμα ήδη απ’ τον Οκτώβριο είχε κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς πολιτικούς ιστότοπους και emails με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές.
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου