Φαίνεται ότι τις πρακτικές Καμμένου να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι για αυτά που γράφουν, ασπάζεται μόνο ο συναίτερός του ο Τσίπρας.


Αποστάσεις από την πρακτική διώξεων των δημοσιογράφων που ακολουθεί ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παίρνουν με δηλώσεις τους στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι το να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι του δημιουργεί συναίσθημα απόστασης και αποστροφής.

Τόνισε πως οι οποίες διαφωνίες θα πρέπει να μένουν στο πλαίσιο της πολιτικής σύγκρουσης και αντιπαράθεσης και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως τον υπερβαίνει η εμπλοκή παιδιών ή συζύγων στην πολιτική αντιπαράθεση ενώ σε ότι αφορά το θέμα της βουλευτικής ασυλίας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί για το θέμα στην πρόταση του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση.
Κατέληξε λέγοντας πως αν υπάρξουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και συμφωνήσουν θα μπορεί να αλλάξει ο νόμος Βενιζέλου για την ασυλία.

Από την πλευρά του ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε πως ο μεταξικός νόμος θα έπρεπε να είχε καταργηθεί.
Ο κ. Κούλογλου είπε δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί που δεν κινδυνεύουν από το αυτόφωρο λόγω ασυλίας θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική.

Σημείωσε ότι όταν ασκούμε κριτική αυτή να γίνεται στον πολιτικό για παράδειγμα και όχι να υπάρχουν αναφορές στις οικογένειες των πολιτικών.

Τόνισε ότι είναι κατακριτέο ότι εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος για περιπτώσεις αδικημάτων περί τύπου.
Αποστάσεις πήρε και ο βουλευτής-δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης.
"Δεν θέλω να υπάρχει η δυνατότητα ο δημοσιογράφος να γράψει ή να πει κάτι και μετά να συλληφθεί" είπε στα Παραπολιτικά 90,1.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση ο Πάνος Καμμένος θα ήταν προτιμότερονα κινηθεί διαφορετικά.
Ανέφερε πως ο υπουργός εξαντλεί τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος για να αντιδράσει.
Είπε επίσης πως δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον το δικαίωμα να καταφεύγει στη δικαιοσύνη.




Δημοσίευση σχολίου