Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα που διεξάγεται για πιθανές σχέσεις μεταξύ του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν και της Ρωσίας, ενώ κατήγγειλε ένα νέο “κυνήγι μαγισσών” εναντίον του.

Ο Τραμπ το αρνείται, ενώ ο Κόμεϊ φέρεται να το έχει αναφέρει σε υπηρεσιακό σημείωμα που έγραψε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε μαζί του. Ο Κόμεϊ αποπέμφθηκε στις 9 Μαΐου.
“Όχι. Όχι. Επόμενη ερώτηση,” απάντησε ο Τραμπ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο απαντώντας σε ερώτηση “εάν με οποιοδήποτε τρόπο” παρότρυνε τον Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα.
Η αποπομπή του Κόμεϊ προκάλεσε ένα νέο κύκλο πολιτικών αντιδράσεων και δημοσιευμάτων στην Ουάσιγκτον με το αποκορύφωμα της κρίσης να εντοπίζεται στον διορισμό του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, την Τετάρτη. Ο διορισμός του έγινε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρχαν επαφές μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίες στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο Τραμπ φέρεται να διαβίβασε διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκεϊ Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο.
Με δύο αναρτήσεις του στο Twitter, αλλά και με μία συνέντευξη που έδωσε αργότερα χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε “γελοίες” τις συζητήσεις που άρχισαν να γίνονται στην Ουάσιγκτον για το ενδεχόμενο δικαστικής παραπομπής του τονίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει αδικήματα ώστε ν” ασκηθεί δίωξη εναντίον του.
“Η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών και δεν υπάρχει καμία συνωμοσία από μέρους μου ή από την προεκλογική εκστρατεία μου -μιλώντας για τον εαυτό μου – και τους Ρώσους. Τίποτα,” δήλωσε ο Τραμπ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου έχοντας απέναντί του τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μάνουελ Σάντος.
Στις αναρτήσεις του στο Twitter που προηγήθηκαν ο Τραμπ άσκησε κριτική στον διορισμό του ειδικού ανακριτή-εισαγγελέα από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ρόζενσταϊν, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον ίδιο. “Για τις παράνομες ενέργειες που έγιναν από την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, αλλά και την κυβέρνηση Ομπάμα, δεν διορίστηκε ποτέ ειδικός εισαγγελέας!” έγραψε ο Τραμπ, χθες το πρωί στο Twitter. Ωστόσο, δεν υποστήριξε τον ισχυρισμό του με κάποιες αποδείξεις τόσο για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, όσο και για την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
“Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών κατά ενός πολιτικού στην ιστορία των ΗΠΑ,” ανέφερε ο Τραμπ στην δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter.
Από την άλλη μεριά, οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου. “Πρόκειται για κυνήγι της αλήθειας,” δήλωσε η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Άμι Κλόμπουτσαρ.
Η Ρωσία από την μεριά της απορρίπτει το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για εμπλοκή της στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ προκειμένου να ευνοηθεί ο Τραμπ έναντι της Κλίντον. Παράλληλα και η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται οποιονδήποτε ρόλο της Ρωσίας στην διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Τραμπ απάλλαξε τον καθηκόντων του τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν στις 14 Φεβρουαρίου για την παραπλάνηση του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς σχετικά με το περιεχόμενο, την έκταση, αλλά και την συχνότητα των επικοινωνιών που είχε ο Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.
crashonline.gr
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου