Σε όλη αυτή την ιστορία με τα μνημόνια, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν τύχη ανάλογη του «ΓΟΥΔΙΟΥ» και ακόμα περισσότεροι θα είναι αυτοί για τους ποίους θα γραφούν τα μελανότερα, στις σελίδες της ιστορίας. 
Θα είναι όμως η πρώτη φορά που η ιστορία θα γράψει για έναν καραγκιόζη και αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Αυτή η μαριονέτα θα λάβει επάξια τον τίτλο του Καραγκιόζη γιατί έχει την ικανότητα να αυτοπαρουσιάζεται υποκρινόμενος άλλοτε την τεθλιμμένη χήρα, άλλοτε τον μέγα διδάσκαλο και όταν δεν τον παίρνει, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τον μαλάκα.
Υπερβολή θα μου πείτε άλλα ...κοιτάξτε τον και θα καταλάβετε ότι τίποτε από τα προαναφερθέντα δεν είναι υπερβολή.
Τύποι σαν και αυτόν, που έβαλαν την προβιά του δασκάλου, έχουν δώσει εξετάσεις στο γλείψιμο και κατά συνέπεια σε αυτό το άθλημα τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά.
Η πρώτη φορά λοιπόν που Ευκλείδης βρέθηκε στο πεζοδρόμιο ήταν όταν έλαβε εντολή να κάνει τον αγωνιστή. Τότε λοιπόν βρέθηκε με τα άλλα τίποτε, που σήμερα το παίζουν υπουργοί, στο πεζοδρόμιο με τους αγανακτισμένους και κακάριζε παπαρολογίες.
Όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αγαπητός δάσκαλος έφερε βαρέως το ότι ήταν στη σκιά του Βαρουφάκη αλλά όπως προαναφέραμε, τέτοιοι τύποι έμαθαν να είναι σκυμμένοι μέχρι να τους ανατεθεί ρόλος. Και όπως ήταν φυσικό όταν ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ο Τσακαλώτος, τότε ο Ευκλείδης βρήκε τη χαρά του.
Σήμερα λοιπόν αυτό το ανθρωπάκι βγαίνει κάθε τόσο και το παίζει θλιμμένος και αγανακτισμένος.  Θέλει να φανεί θύμα των Τροικανών και πετάει …επαναστατικές ατάκες. Ενημερώνει τους βουλευτές για τα μελλούμενα και το παίζει αρχηγός 52 ηλιθίων.
Το τελευταίο μεγαλειώδες επίτευγμά του, το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 22.
Θα έρθει στιγμή που ξανά ο Ευκλείδης θα δηλώσει ότι τον κορόιδεψαν και ότι αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση και άλλα μέτρα και άλλα δεσμά υποταγής.
Όμως θα λέει ψέματα.  
Αυτός ο Καραγκιόζης δεν διαφέρει διόλου από τον Σταθάκη, τον Δραγασάκη, τον Τσίπρα και όλες τις μωρές παρθένες που ψηφίζουν τα νομοσχέδια των υποβολέων τους.
Η διαφορά είναι ότι αυτός μπορεί να κλαίει στο γάμο και να γελάει στην κηδεία σου.

 Ανδρέας Κεσίδης.

Δημοσίευση σχολίου