Την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας προκαλεί η είδηση ότι η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία, για να αποτρέψει νέα κύματα παρανόμων μεταναστών να περάσουν από το τουρκικό έδαφος στην Βουλγαρία.
Όπως αναφέρεται, με απόφαση του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης, Krasimir Karakaçanov, αποφασίστηκε η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων στρατιωτικών τμημάτων με νέες ενισχύσεις για να διαφυλαχτούν τα βουλγαροτουρκικά σύνορα.
Συγκεκριμένα ένα νέο σώμα από 600 βουλγάρους στρατιώτες θα τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία κατά μήκος των συνόρων όπου ήδη οι Βούλγαροι έκτισαν εν μεγάλο τείχος μεταξύ των δυο χωρών.
Όπως δήλωσε στην γερμανική «Die Welt» ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες είναι οικονομικοί μετανάστες και επιδιώκουν μέσω Βουλγαρίας να προωθηθούν στην κεντρική Ευρώπη και στην Γερμανία. Παράλληλα ζήτησε την ενεργό συνεργασία με την Ελλάδα και την Ιταλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΠΗΓΗ: nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου