Το παρόν άρθρο έχει σχέση με site τα οποία είναι «μηχανές» με η χωρίς εισαγωγικά τα οποία έστησαν μία φορά επιτήδειοι για να αποκομίζουν οφέλη από τις διαφημίσεις χωρίς να κάνουν τίποτε.
Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το IΝewsgr το οποίο, όπως το ίδιο αναφέρει «...είναι ένας συλλέκτης και ταξινομητής ειδήσεων ο οποίος λειτουργεί αυτόματα, συλλέγοντας και ταξινομώντας τις RSS ροές από 300 πηγές ειδήσεων.»
Μία από τις 300 πηγές ειδήσεων είναι και το neinnewsgr.blogspot.gr και το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν ερωτηθήκαμε εάν θέλουμε να είμαστε πηγή είδησης ενός «τίποτα», αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν, στο εν λόγω site, γίνεται αναφορά για την πηγή της είδησης σε παραπέμπει σε άλλο δικό του μαγαζί το newsnowgr και εκεί γίνεται αναφορά του site από το οποίο πάρθηκε η ανάρτηση χωρίς να γίνεται παραπομπή στον ιστότοπο της πηγής με υπερσύνδεσμο, όπως το ίδιο το IΝews αναφέρει. 
Το αποτέλεσμα είναι τα site αυτού του τύπου να θεωρούνται πηγές ειδήσεων στις οποίες μπορεί ακόμα και να τους βρίζεις και κανένας δεν θα καταλάβει τίποτε.

Την παρούσα ανάρτηση θα την διαβάσετε και στο site ΙNews που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα "site μηχανή" στημένη από επιτήδειους. 
Διαβάστε τι διαβάζει ο επισκέπτης σε περίπτωση που αποφασίσει να απευθυνθεί στους διαχειριστές.
«Το iNewsgr.com είναι ένας συλλέκτης και ταξινομητής ειδήσεων ο οποίος λειτουργεί αυτόματα, συλλέγοντας και ταξινομώντας τις RSS ροές από 300 πηγές ειδήσεων.
Όλες οι ειδήσεις ταξινομούνται αυτόματα μέσω των RSS ροών των πηγών και το iNewsgr.com δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στο περιεχόμενο και δε φέρει καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών. Σε όλες τις ειδήσεις αναφέρεται ευδιάκριτα η Πηγή της, περιλαμβάνεται μόνο ένα μέρος της είδησης (αυτό που η Πηγή διαθέτει μέσω της RSS ροής της) και ο επισκέπτης παραπέμπεται μέσω υπερσυνδέσμου στον ιστότοπο της πηγής για να διαβάσει το πλήρες κείμενο της είδησης.»

Δημοσίευση σχολίου