Κλαίει η Φώφη δίπλα απ΄τις λάσπες της Μάνδραςκλαίει κι ο Ανδρουλάκηςγια τις καταστροφές από τη θεομηνία.

Ο Τσίπρας ανακοινώνει ότι θα στεγάσει τους πληγέντες σε γήπεδα και δημόσιους χώρους και ο Κούλης λέει ότι δεν θα τσακωθεί τώρα με τον πρωθυπουργόγιατί δεν είναι η κατάλληλη ώραγια κοκορομαχίεςΕίναι θλιμμένος!




Για την ταμπακιέρα, ωστόσο, όλοι μούγκα!
Για το "μετά", ούτε κιχ!
Μ΄ένα επιδοματάκι, για οικοσκευή, θα κλείσουν τα στόματα των εξοργισμένων, θα ξεχαστεί το θέμα και κουτσά-στραβά, τα θύματα, θα βρούν τρόπο να επιβιώσουν. Πού, όμως;;
Μα στα ίδια μέρη! Σε παράγκες θάναι, σε παραπήγματα θάναι, σε νέα αυθαίρετα θάναι, κάπου θα κουρνιάσουν. Και όχι γιατί το κράτος δεν έχει το τσαγανό να αμολύσει μπουλντόζες στα ρέματα, αλλά γιατί δεν προτίθεται να διαθέσει φράγκο, για νέα στέγαση!
Σεισμόπληκτοι δεκαετιών, σε κοντέϊνερ μένουν ακόμα!
Και τώρα το καλό!
Θυμάστε όλοι αυτόν τον Οργανισμό, που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, χωρίς καμία συμμετοχή του κράτους, που λεγόταν Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας;;
Θα ήταν ένα χρησιμότατο εργαλείο, για τη στέγαση των θυμάτων οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής, αν δεν τον χάριζαν στους δανειστές, μαζί με τον επίσης αυτόνομο Οργανισμό της Εργατικής Εστίας, που κάλυπτε τις ανάγκες των εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς, καλοκαιρινές διακοπές και εκδρομές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 2012. Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Ετσι, οι Τραπεζίτες λήστεψαν στην ψύχρα και χωρίς ν΄ανοίξει ρουθούνι, αποθεματικά του ΟΕΚ, ύψους 500 εκατομμυρίων και ακίνητη περιουσία, ύψους 12 δις!!!
Από την Εργατική Εστία, αποθεματικά ύψους 200 εκατομμυρίων και 176 ακίνητα!
Αλλά δεν έμειναν μόνο σ΄αυτό!
Κατάργησαν και την εισφορά(2,2%) των εργοδοτών ΜΟΝΟΝ!!! Την εισφορά(1,1%) των εργαζομένων ΟΧΙ! Πληρώνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι, για εργατική κατοικία, που ποτέ δεν θα έχουν!
Επιπλέον, με την κατάργηση των εργατικών Οργανισμών, το ΙΚΑ καρπώθηκε 1 δις που χρώσταγε, στη Εργατική Εστία και 2,2 δις, που χρώσταγε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Σύνολο 3,3 δις.
Πού πήγαν και πού πηγαίνουν ακόμα τα λεφτά των εργαζομένων οεο;;Θα ενδιαφερθεί κανείς να μάθει; Θα τα διεκδικήσει κανείς;;
Κλάψτε τώρα πολιτικοί κροκόδειλοι, πάνω στους νεκρούς!

Ioanna Ypsilanti

Δημοσίευση σχολίου