Μπορεί η κρατική εξουσία να είναι το κύριο και το έσχατο -αλλά όχι και το μόνο - μέσο με το οποίο η ταξική εξουσία διασφαλίζεται και συντηρείται, ακόμα και όταν αυτή καμουφλάρεται με την προβιά της αριστεράς εξαπατώντας την πολιτική πραγματικότητα με την μορφή του επιφαινόμενου.

Κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί πόσο δέσμιοι του κεφαλαίου είσασταν και τώρα που σας κατάλαβαν αναζητείτε ως τελευταίο καταφύγιο της πολιτικής σας απάτης την κρατική εξουσία για να μετατρέψετε και αυτούς ακόμα που διευθύνουν το κράτος σε έσχατους υπαλλήλους και εκτελεστές της πιο απάνθρωπης πολιτικής που σας επιβάλλουν οι τοκογλύφοι της Ευρώπης .
Εάν συνεχίσετε το περιεχόμενο της πολιτικής και της οικονομίας να το τροποποιείτε αποκλειστικά και μόνο σε συνάρτηση με τις ανάγκες των τοκογλύφων δανειστών και όχι της χώρας μας , αναπόφευκτα θα οδηγηθείτε σε νέες μορφές οργάνων του κράτους και της δομής του, που θα καταλύουν με τις νέες τους πρακτικές τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής μας με αποτέλεσμα, να διαρρηχθεί επικίνδυνα μεταξύ λαού και κρατικής εξουσίας  αυτό που αποκαλείται -συναίνεση-, οδηγώντας την κοινωνία στην ανισορροπία της αναρχίας.
Και είναι πολύ επικίνδυνο στην επιρρέπεια της αλαζονείας σας να μην βλέπετε ως συνέπεια στην κοινωνία, τις πιθανές..... μορφές που μπορεί να πάρει το κράτος, καθότι  όταν αυτό υφίσταται την δικτατορία του κεφαλαίου, όπως εμείς εξωγενώς ως χώρα την υφιστάμεθα με εφαρμοστές εσάς και προπαρασκευαστές τους τοκογλύφους, δεν είναι διόλου απίθανο το κράτος αυτό να γίνει φασιστικό.
Το ζήτημα της εμφάνισης του Φασισμού είναι υπαρκτό,  είναι - άνοδος του Φασισμού - τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη και δεν είναι φραγμός του φαινομένου αυτού η λεκτική καταδίκη ενός κόμματος ως εγκληματική οργάνωση  από το δήθεν δημοκρατικό τόξο που επαίρεστε ότι και εσείς ανήκετε στην προσπάθεια να συγκαλύψετε  τις ευθύνες της δικής σας πολιτικής αλλά και των εντολέων σας για την λαϊκή απήχηση του Φασισμού που θεριεύει μέσα την κοινωνία.
Tον κατηγορείτε με τα λόγια αλλά τον τρέφετε με τις πράξεις σας γιατί ποτέ δεν σκεφθήκατε ότι η απογοήτευση ενός λαού είναι -πολιτικό γεγονός- που προϊδεάζει τις μάζες να ποθήσουν τον Φασισμό .
Επιλέξατε την απογοήτευση ως ψυχολογική μέθοδο αδράνειας στην κοινωνία για να αποδεχθεί αναντίρρητα και παθητικά την σκληρή πολιτική σας, χωρίς ενδοιασμούς για τα φαινόμενα της εγκληματικότητας της πορνείας και των ναρκωτικών που επιφέρει, δημιουργώντας συνθήκες φασιστικοποίησης της κοινωνίας καθ' εικόνα της δικής πολιτείας.
Επειδή όμως είναι ακραίο να σας κατηγορήσει κάποιος ότι  είστε Φασίστες γιατί το θέλετε, το πιθανότερο είναι ότι γίνεστε γιατί δεν αντιστέκεστε στις φασίζουσες αντιλήψεις της Γερμανικής Ευρώπης, κάποια στιγμή όμως θα αναγκαστείτε να επιλέξετε, ή Ελλάδα ή Ευρώπη, γιατί μεταξύ της Ελλάδας ως  - ιδέα -  και της Φασιστικής Ευρώπης ως  - δομή -  υπάρχει ένα ιστορικό ασυμβίβαστο, η Δημοκρατία !

Και για την ιστορία επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν, αν η πλάστιγγα έγειρε στην μεριά του Φασισμού , έγειρε εξαιτίας της αποτυχίας των κουμουνιστικών κομμάτων της Ιταλίας και της Γερμανίας να πετύχουν τους αντικειμενικούς τους σκοπούς ώστε να φανεί ο Φασισμός πιο ικανός για να τους πετύχει .
 Βέβαια θα μας πείτε τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς οι Συριζαίοι με τον κουμμουνιστικό κόμμα και την ανικανότητά του, εμείς θα σας βγάλουμε στις αγορές ..... και μάλλον θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι θα μας πάτε εκεί για να μας αγοράσουν, αλλά για την ειλικρίνεια των λόγων κ. Πρωθυπουργέ καλό θα ήτανε να μαζέψετε κάποιους μαλάκες υπουργούς σας που μας δηλώνουν ευθαρσώς και χωρίς ντροπή ότι είναι   κουμουνιστές από τα νεανικά τους χρόνια ωσάν να απευθύνονται σε άλλους μαλάκες , γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Φασισμός με τα πομπώδη λόγια και τα μεγάλα ψέματα , εκτός βέβαια εάν τα πράγματα  οδηγούνται εκεί και το μόνο που μένει είναι να δηλώσετε και εσείς κουμουνιστής από τα γεννοφάσκια σας.     
Όσο η κυβέρνηση σας θα αδυνατεί να αναπαράγει την πολιτική της κυριαρχία, θα προσφεύγει στην ιδεολογία που θα νομιμοποιεί την βία και την καταστολή στο πλαίσιο μιας άλλης συναίνεσης μεταξύ αυτής και της κρατικής εξουσίας για διευκόλυνση ορισμένων μηχανισμών να περνούν  εκτός συντάγματος  από το ανεπίτρεπτο στο επιτρεπτό στην διαδικασία δημιουργίας του πλέον εξολοθρευτικού κρατικού μηχανισμού (αυτεπάγγελτες διώξεις, κατασχέσεις, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, χημικά... κ.λ.π), βαφτίζοντας τις Φασιστικές σας πρακτικές σε Δημοσιονομικές προσαρμογές υποσχόμενοι στον λαό ένα ελπιδοφόρο  "αργότερα" που δεν θα έλθει ποτέ.
Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η κυρίαρχη Ευρωπαϊκή πολιτική που έχει την ιστορία.... της, θα ενσαρκώνεται από τους κρατικούς μηχανισμούς, την κυβέρνηση και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα που θα έχουν για ρόλο, να εκπονούν, να ενσταλάζουν και να αναπαράγουν την κυριαρχία αυτής της πολιτικής ως αναπόδραστη ιδεολογία,  τον μονόδρομο της οποίας για περισσότερο κατανόηση θα πρέπει να τον αναζητήσουμε ιστορικά στις καταβολές του δύο αιώνες πριν στην επαναστατημένη Ελλάδα συνδέοντας το σήμερα με το χθες, όπου τα οικονομικά, τα εμπορικά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα  καθόρισαν από τότε τον ρόλο του κράτους μας , ως κατασκεύασμα, στην οργάνωση του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού με μόνη διαφορά το αφεντικό, τότε Αγγλία και τώρα Γερμανία.
Δεν είναι υπερβολικό και εκτός πραγματικότητας αν λέγαμε για την ύστατη εκείνη ιστορική στιγμή που οι Ευρωπαίοι βοήθησαν τους επαναστατημένους Έλληνες ότι, ποτέ δεν ήταν ο γενικευμένος φιλελληνισμός της Ευρώπης , αλλά ο συγκεκριμένος εμποροκρατισμός αυτής που δεν μπορούσε να ανεχθεί την Μεσόγειο θάλασσα ως λίμνη στην επικράτεια της οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Είναι γνωστά και ερμηνευμένα τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, τόσο για τα προσωπικά συμφέροντα των φιλόδοξων πολιτικών μας για εξουσία, όσο και για τα συμφέροντα της Ευρώπης, εκείνο όμως που δεν κατάλαβε ο απλός λαός τότε ίσως και τώρα, είναι ότι το συμφέρον, κυρίως δε το ανήθικο ως χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης αποτελούσε πιο στέρεη βάση στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να βρεθούν κοντά στους επαναστατημένους Έλληνες από το ηθικό, όπως.... τα συναισθήματα φιλίας, τις φανφάρες και τους κάλπικους φιλελληνισμούς που μας πουλούσαν.
Πολιτικοί και δημαγωγοί για την νομή της εξουσίας σ' ένα παραλήρημα υπαγωγής του γένους μας στους κόλπους της "πολιτισμένης" Ευρώπης το διχαστικό δράμα της εποχής εκείνης, πολιτική παράδοση έναντι μιας ελευθερίας που ποτέ δεν είχαμε το αρχικό τους ψέμα, για να συνεχισθεί ο ψευδής λόγος που γίνεται  παρά το πρώτο ψεύδος ώστε να συγκαλυφθεί η διαδοχή της υποταγής από την Ανατολή στην Δύση.
Ήταν η Μεσόγειος, ήταν η άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου, ήταν....... η μοναδικότητα της Ελλάδας ως γεωγραφία το "δυστύχημα" για την χώρα μας, ώστε να καταλήξει αυτή το γεωπολιτικό στρατηγείο των δυνάμεων της Δύσης που την καταδίκασε εσαεί σε ιδιοκτησία χωρίς ιδιοκτήτη με "νταβατζήδες  την Ευρώπη και την Αμερική" για να διαμορφωθεί η πραγματικότητα της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας που θεμελιώθηκε στην ατάκα του  ''ανήκομεν εις την Δύση'' .
Η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης , να πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος ενώ παραμένεις ακόμα δούλος.
Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτεία ως κοινωνικός θεσμός δεν είχε παραδώσει με τόσο επαίσχυντο τρόπο τα θέσμια της σε ψευδεπίγραφους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενός μή κοινωνικού οράματος το οποίο την καταργεί ως ξεχωριστή κοινωνία και ποτέ ως κοινωνία σε επίπεδο πολιτικό-οικονομικό και πολιτιστικό- δεν πρόκειται να βρούμε τον αναγκαίο βαθμό αρμονικότητας χωρίς την αποκατάσταση της ελευθερίας μας που για μεν τους ηγέτες είναι θέμα πολιτικό για δε τους ηγετίσκους οικονομικό .
Είμαστε μια αλλοτριωμένη πολιτεία που εκπροσωπεί και οργανώνει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα ενός συνασπισμού εξουσίας της Δύσης, εξ ου και η εχθρική στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες.
Κατάντησε το ελληνικό κράτος από κοινωνικός θεσμός, πράγμα-όργανο-εργαλείο στα χέρια μιας ξένης πολιτικής ελίτ και μιας ενδοτικής δικής  μας, στρατηγικό πεδίο που διασταυρώνονται κόμβοι και δίκτυα οικονομικής εξουσίας ντόπια και ξένα που υπηρετούν το κράτος των τραπεζών της Δύσης κατά παράβαση του συντάγματος και της κυριαρχίας του λαού.


Ένα απόρθητο φρούριο συνταγματικής αυθαιρεσίας γιατί δεν υπάρχουν πια εκείνοι οι λαϊκοί αγώνες που το διαπερνούν για να διαμορφώσουν  προς όφελος του Λαού την στρατηγική του, την στιγμή που φαντάζει αδύνατο πλέον λόγω αδράνειας της κοινωνίας η όποια ανατροπή του.
Σ' αυτήν την αδράνεια της κοινωνίας την οποία εσείς προκαλέσατε οφείλετε την παραμονή σας στην εξουσία, στην καταστολή της δυναμικής του ΟΧΙ που τόλμησε η κοινωνία συνίσταται η επιτυχία σας και αυτό είναι που επιβραβεύεται από τους φασίστες της Ευρώπης.
Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φτάσει εκεί που εσείς φτάσατε αποδίδοντας στις ανάγκες του χρέους την αλγεβρική λειτουργικότητα που οι τοκογλύφοι απαιτούσαν, γι' αυτό και σας αξίζουν ως "αριστερά για το πολιτικό σας σθένος" τα εύσημα της τέλειας υποκρισίας που θα χτυπούσατε υποτίθεται με την σκληρή διαπραγμάτευσή σας τις φασιστικές τους ιδεολογίες, για να τοποθετηθείτε τελικά οι ίδιοι στο δικό τους πεδίο.
 Η ταύτιση κυβέρνηση με κρατική εξουσία ήταν το ιστορικό λάθος της πάλε ποτέ Αριστεράς στην πρώην Σ.Ε και το γνωρίζατε αυτό πολύ καλά από την ιδεολογική σας μαθητεία στην ανάλυση των λαθών της , αλλά η φιλοδοξία σας για την εξουσία σας παρέσυρε στο ίδιο λάθος, γι' αυτό και η πολιτεία σας εφ' εξής θα έχει απολογητικό χαρακτήρα με ένα ''καθολικό'' κατηγορώ για τον διασυρμό της ιδεολογικής Αριστεράς ως εναλλακτική στα αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι πολιτικές της  *σεμνότητας και του *εκσυγχρονισμού.
''Διότι εάν οι προηγούμες κυβερνήσεις  συγνώμης αξιούνται τυγχάνειν παρά των Ελλήνων για τ' αμαρτήματά τους, της Αριστεράς εξαμαρτάνουσιν, ομοίως  επιτιμώσιν αμφότεροι''
Αυτό καταφέρατε στην χαλαρή συνείδηση του λαού που άκριτα και χωρίς διάκριση συνηθίζει να καταδικάζει το -όλο-, με την χρήση και μόνο της λέξης - Αριστερά- ως επιθετικό προσδιορισμό στην ταμπέλα σας, που μάλλον ήταν και ο σκοπός σας .
Ο κρατικός οικονομικός μηχανισμός σήμερα που συγκεντρώνει όλο και περισσότερο οικονομικές λειτουργίες του κράτους  για την ακόρεστη ικανοποίηση των Ευρωπαίων εκμεταλλευτών ελέγχοντας ασφυκτικά κάθε πνεύμονα της ιδιωτικής οικονομίας, διαστρεβλώνει το σύστημα της Δημοκρατίας μετατρέποντας το κράτος της αποκέντρωσης σε κράτος συγκέντρωσης, προσδίδοντας στην διτή εξουσία -κράτος και λαός- ελλείψει Δημοκρατίας, την σχέση -κυριαρχίας και υποταγής- ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.
 Ένα καθεστώς επιβολής της πιο σκληρής πολιτικής που εισάγεται από την ολιγαρχία των Βρυξελλών για λογαριασμό των τραπεζών, έναντι εξαγόμενης αιματοβαμμένης αμοιβής προς αυτές που στοιχειοθετείτε στην λέξη ''χρέος'' !
Η κρίση και το χρέος ως μορφή οικονομικού πολέμου στο εσωτερικό ενός κράτους είναι δοκιμασία αντοχής του και όχι απριόρι παράδοσής του στην βουλιμία των ξένων, εκτός βέβαια που μάλλον αυτό συμβαίνει, η κρίση και το χρέος να είναι το άλλοθι ενός εξαρτημένου πολιτικού συστήματος  που δεν τολμά  να σηκώσει ανάστημα στα κοράκια αυτά που αναζητούν πτώματα ανά τον πλανήτη.
Φόροι, εισφορές, ΕΝΦΙΑ, εργασιακά, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, αυτοκτονίες και ατελείωτα μνημόνια το οικονομικό πακέτο για τους Έλληνες και κανείς από την κυβέρνηση σας κ. Τσίπρα ποτέ δεν αναρωτήθηκε: πως είναι δυνατόν εμείς της Αριστεράς τις αντιφάσεις του καπιταλισμού να τις λύνουμε τόσο δραματικά μέσα στην κοινωνία;
Πράγματι σας αξίζει η επιβράβευση για το πολιτικό σας σθένος κ. Πρωθυπουργέ, από τα φερέφωνα της Ευρώπης !



Δημοσίευση σχολίου