Ακατανόητη θεωρείται η κίνηση της ελληνικής διπλωματίας να καλέσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν γιατί είναι η πιο ακατάλληλη στιγμή για επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί και ταυτόχρονα η ίδια η Αθήνα τον βγάζει από την απομόνωσή του, στην οποία τον έχει βάλει η ΕΕ και σχεδιάζουν να τον τοποθετήσουν και οι ΗΠΑ (οι οποίες άλλωστε επιθυμούν και την ανατροπή του)
Στην κυβέρνηση έχουν την άποψη ότι «πρέπει να εξημερώνουμε το θηρίο, όσο πιο κοντά τους έχουμε τόσο πιο καλά». Δηλαδή κινούνται στην λογική «κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα».


Στην ουσία η Αθήνα το μόνο που προσδοκάει είναι να επιβεβαιώσει την συμφωνία για τους πρόσφυγες καθώς πάλι παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών στα νερά του Αιγαίου ΑΝ ΚΑΙ οι πόλεμοι σε Ιράκ και Συρία τείνουν προς το τέλος τους και θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο:
Πρόσφυγες να επιστρέφουν στην χώρα τους.
Στην κυβέρνηση θέλουν επίσης να καταδείξουν ότι δεν υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών (και ας γίνεται το «σώσε» καθημερινά στο Αιγαίο). Όμως η πραγματικότητα διαψεύδει τους κυβερνώντες για την επιλογή τους αυτή, ενώ δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά οι γεωπολιτικοί παράμετροι.
Η Μέση Ανατολή «βράζει» μετά την οριστική απόφαση του Ν.Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ αναγνωρίζοντας την έτσι ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
Σε εξαιρετικά δυσοίωνες εξελίξεις για την περιοχή της Μέσης Ανατολής παραπέμπουν οι πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ αποφάσισε προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.
Αυτό τουλάχιστον μεταδίδεται από πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε  με τον ηγέτη της Παλαιστικής Αρχής Μαχμούντ Αμπας του δήλωσε ότι η απόφασή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ είναι οριστική.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι συνομίλησε επίσης ή πρόκεται να έχει μια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς ότι θέλει «να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ», όπως έγινε γνωστό από πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αμπάς, ο τελευταίος προειδοποίησε τον Τραμπ ότι η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα έχει «επικίνδυνες συνέπειες».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Παλαιστινιακή Αρχή, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες έχουν προειδοποιήσει ότι μια τέτοια αναγνώριση θα έχει αντίκτυπο σε όλη την περιοχή και θα είναι καταστροφική για την ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία και από εκεί που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι «τον πήγαιναν από γωνία σε γωνία» εμφανίζεται ο ίδιος ως υπερασπιστής του ισλαμικού κόσμου και όλων των μουσουλμάνων .
Σε οριστική ρήξη με Ισραήλ και ΗΠΑ είναι αποφασισμένος  να έρθει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εάν η Ιερουσαλήμ αναγνωριστεί ως επίσημη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είπε ότι το σχέδιο του Donald Trump να ανακηρύξει την Jerusalem πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι για τους μουσουλμάνους μια «κόκκινη γραμμή» και θα τον ωθήσει να διακόψει κάθε διπλωματική επαφή με την χώρα αυτή.
Ο Erdogan δήλωσε εντός του τουρκικού κοινοβουλίου ότι η απάντηση της χώρας του θα είναι «να πάμε όσο πιο μακριά γίενται και να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ»
Είπε μάλιστα ότι θα συγκαλέσει μια συνάντηση των χωρών του Organisation for Islamic Cooperation για να εναντιωθεί σε μια τέτοια κίνηση
Βέβαια θεωρείται πολύ δύσκολο η Αίγυπτος του Α.Σίσι να μην του εναντιωθεί με βέτο στις κινήσεις αυτές.
Η Αίγυπτος μαζί με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο έχει ενταχθεί σε μια τετραμερή συμμαχία εναντίον φυσικά των τουρκικών συμφερόντων
Η κίνηση των Αμερικανών στην ουσία βοηθάει τον Ρ.Τ.Ερντογάν να «σπάσει» την απομόνωσή του και να παρουσιαστεί ως προστάτης του ισλαμικού κόσμου.
Γνωρίζοντας ότι η Δύση θέλει ακόμα και την ανατροπή του, μπορεί να βερει σαφή στήριξη στα ισλαμικά καθεστώτα τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.
Σημειώνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα δώσει σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στον Αλέξη Παπαχελά από όπου στην ουσία ο Τούρκος πρόεδρος θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και θα εκφράσει τις  θέσεις και τις απαιτήσεις του, ενώ θα εμφανιστεί και ως προστάτης της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.
Ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός του δίνει το βήμα ακριβώς για να προωθήσει την τουρκική ατζέντα. Το θεωρούμε λάθος καθώς έτσι νομιμοποιούνται οι απαιτήσεις του.
Όλη η ΕΕ τον έχει απομονώσει και στις ΗΠΑ στήνεται ένας ασφυκτικός «κλοιός» με δικαστικές διώξεις συνεργατών του και εμείς τον προσκαλούμε. Πόσο λάθος είναι αυτό;
Στέλνουμε επίσης ένα πολύ άσχημο μήνυμα στις ελληνικές ΕΔ ότι συνδιαλεγόμαστε με τους εχθρούς μας. Και όποιος πει ότι η Τουρκία δεν είναι εχθρός μας ας σκεφτεί όχι μόνο το ιστορικό παρελθόν αλλά και το γεγονός της ύπαρξης των δύο εθνών στον ίδιο ζωτικό γεωπολιτικό χώρο.
Αυτόματα αυτό τους κάνει εν δυνάμει εχθρούς εκτός εάν... ο ένας από τους δύο δηλώσει... υποταγή. Μήπως κάτι τέτοιο απεργάζονται κάποιοι «φιλειρηνικοί» κύκλοι;
Δεν διεκδικούμε και δεν κερδίζουμε κάτι από την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα την στιγμή μάλιστα που η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί και να παραβιάζει καθημερινά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
Η τουρκική ατζέντα δεν πρόκειται να αλλάξει και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα συνεχίσει να μιλάει για «σύνορα της καρδιάς μας» και θα συνεχίσει να ζητάει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων όπου τον συμφέρει (όταν πρόκειται για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης που από θρησκευτική ο Ερντογάν θέλει να την μετατρέψει σε τουρκική) και διατήρησή τους επίσης όπου τον συμφέρει (όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών και η άρνηση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, υπόψη δε ότι στη Συνθήκη αυτή των Παρισίων συμβαλλόμενο μέρος δεν είναι η Τουρκία και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να ζητάει τίποτα, αλλά ζητάει!)
Έτσι είναι ότι μας συμφέρει. Αλλά ενώ οι Τούρκοι το εφαρμόζουν αυτό, εμείς διακατεχόμαστε από έναν σαδομαζοχιστικό «αλτρουϊσμό» που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από ψυχιάτρους, ούτε από ψυχολόγους.
Επί της ουσίας η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κανένας λόγος να λάβει χώρα. Αυτός θα ανακοινώσει την δική του ατζέντα και η προσωπική του φρουρά θα δράσει ως «στρατός κατοχής» εντός της χώρας και μπορεί να ξυλοκοπήσει και κανέναν.
Ήδη είχαμε συλλήψεις Κυπρίων φοιτητών επειδή ήθελαν να διαδηλώσουν έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Ο Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, μετά την σύλληψη 60 Κυπρίων φοιτητών παραχώρησε δηλώσης στο Sigmalive, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου και ο ίδιος βρέθηκε εξιστορώντας τα όσα έλαβαν χώρα χθες λίγο πιο έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. 
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξεκινήσαμε μια ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Μόλις φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν προς το μέρος μας με σκοπό να πας απωθήσουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε. Εμείς εξηγήσαμε ότι πρόκειται για ειρηνική εκδήλωση και ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε. Υπήρξε ένταση και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωξαν φοιτητές, ζητώντας επίμονα την απομάκρυνση τους από τον χώρο κοντά στην πρεσβεία.
Παραμείναμε εκεί ειρηνικά ενώ σε μερικά λεπτά έγινε νέα χρήση χημικών. Λίγο αργότερα μας φωνάξαν ότι δεν θα μας επέτρεπαν να φύγουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας οδηγούσαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αττικής και με κλούβες μας οδήγησαν εδώ και αναμένουμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το αδίκημα μας».

 pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου