Παραδόθηκε από τον Εισαγγελέα διαφθοράς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του Γ, Στουρνάρα και της Novartis. Το σχέδιο σύμβασης, πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.
Aπό τα στοιχεία που παρουσιάζονται προκύπτει ότι οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε.
Την σύμβαση έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento, το οποίο αναφέρει ότι η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011.

Στουρνάρας: Δεν βρήκαν κάτι παράνομο

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του»  ήταν η δήλωση-απάντηση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Στουρνάρας σχετικά με το δημοσίευμα.

Δημοσίευση σχολίου