Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο πραγματικός λόγος της κρίσης και των μνημονίων δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

«Τα στρατά» στήθηκαν και ετοιμάζονται να ρημάξουν τις περιουσίες των ανθρώπων.
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα το δώσει ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και τα μεγάλα funds θα ξαμοληθούν στην αγορά αρπάζοντας τα πάντα τζάμπα.
Το έδαφος είναι τόσο προσοδοφόρο, για τα περιβόητα funds, που άρχισαν και ...παρθενικές εμφανίσεις στην Ελληνική αγορά, στοχοποιώντας  σε πρώτη φάση, κυρίως ακίνητα εισοδήματος.
Οι τράπεζες στήθηκαν και αυτές κατά τα προστάγματα των αφεντικών τους και όλα είναι έτοιμα ώστε να μπορούν τα funds να δανείζονται απρόσκοπτα τα χρήματά μας για να μας ληστεύουν.
Χαρακτηριστική περίπτωση η Εθνική Τράπεζα, που κάθε άλλο παρά Εθνική είναι, η οποία εξέδωσε προς την Doreco ομολογιακό δάνειο 55 εκατ. Ευρώ, λεφτά τα οποία …αφού έκαναν φτερά από την Ελληνική αγορά, μας άφησαν «πεσκέσι το δάνειο» γιατί υπάρχει …αδυναμία αποπληρωμής.
Τέτοιες τσόντες υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές, δηλαδή θα παίρνουν τα funds τα δάνεια από τις «ανακεφαλαιοποιημένες» με δικά μας λεφτά» τράπεζες, θα αγοράζουν υποτιμημένα τα ακίνητα και θα τα χρησιμοποιούν ως εγγύηση για να απορροφούν πολύ μεγαλύτερα ποσά με τραπεζικό δανεισμό.

Αποτέλεσμα αυτού του κύκλου «παίρνω τα λεφτά σου – με αυτά κλέβω το σπίτι σου, παίρνω νέο δάνειο και εσύ εξακολουθείς να μου το χρωστάς – θα είναι η δημιουργία μιας ερημωμένης Ελλάδας η οποία κανείς δεν θα ξέρει που ανήκει, το δε σύνθημα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες θα αποτελεί ακόμα ένα σουβενίρ που θα μας θυμίζει πως ...θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.  

Ανδρέας Κεσίδης. 

Δημοσίευση σχολίου