Tην πρόθεση της Ρωσίας να επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομκών της χώρας, Μαξί Ορέσκιν. Απέφυγε πάντως να αποκαλύψει το ύψος των δασμών ή πότε ακριβώς αυτοί θα τεθούν σε ισχύ. Ο σχετικός κατάλογος των προϊόντων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες. 
 Σύμφωνα με τον κ. Ορέσκιν οι δασμοί θα επιβληθούν στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, αντίστοιχα των οποίων παράγονται από ρωσικές επιχειρήσεις, ώστε να μην πληγούν οι καταναλωτές, ούτε να επηρεαστούν οι προοπτικές της ρωσικής οικονομίας. Θα συνιστούν δε την απάντηση της Μόσχας στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 
 «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιβάλλουν μέτρα προστατευτισμού με την μορφή των πρόσθετων δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο και αρνούνται να αποζημιώσουν τη Ρωσία για τις απώλειες που υφίσταται. Υπό τις συνθήκες αυτές θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες, που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου,και θα προχωρήσουμε σε εξισορροπητικά μέτρα» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα έχουν την μορφή των πρόσθετων δασμών και θα εφαρμοσθούν σύντομα. 
 ΠΗΓΗ: Reuters 

Δημοσίευση σχολίου