Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεσμευμένο με την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα η γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια σημείωσε ακόμα πως τα πράγματα όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου θα είναι πιθανότατα πιο ξεκάθαρα μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. 
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν το Ταμείο δεν μετέχει με χρηματοδότηση, θα συνεχίσει να εμπλέκεται με την Ελλάδα, μέσω του μεταμνημονιακού ελέγχου και του «άρθρου 4». 
Δεν έχουμε δώσει χρήματα στην Ελλάδα για κάποια χρόνια αλλά και πάλι προσπαθούμε να βοηθήσουμε το μέλος μας, επισήμανε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, συμπληρώνοντας ότι αυτό δίνει μια εικόνα του πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεχίσει αν δεν υπάρξει πρόγραμμα.
Αυτά είναι που λένε, η αλήθεια όμως που δεν μας λένε είναι πόσα παίρνουν για να μένουν. Διαφορετική ανάγνωση των λεχθέντων των εκπροσώπων του ΔΝΤ λέει ότι κανείς δεν αφήνει την αγελάδα που αρμέγει και όλα τα άλλα περί βοήθειας λέγονται ...για τα μάτια του κόσμου. 
Θυμίζουμε ότι το ΔΝΤ απέτυχε παντού και τα προβλήματά του ήταν τερατώδη μέχρι που βρέθηκαν τύποι σαν τον Παπανδρέου και τα λοιπά δουλικά και έδωσαν σανίδα σωτηρίας. 
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου