Σε ρόλο επαναστάτη, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος, καταγγέλοντας την εγκληματική συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών σε διαδηλωτές. 

«Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουλίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους οργάνων της πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης. Ο σημερινός πρωθυπουργός έκανε τότε ένα βήμα παραπάνω, επιρρίπτοντας ευθέως την απάνθρωπη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ σε ...εντολές άνωθεν. 


Μετά πολλές αναβολές, η δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και μετά 14 συνεδριάσεις, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας αθώους και τους 18 κατηγορούμενους αστυνομικούς. 
· Ως αντιπολίτευση ο Αλέξης υπέβαλε μήνυση και επί πρωθυπουργίας του εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. 
·    Ο Τσίπρας δεν πήγε να καταθέσει ως μάρτυρας, δεν πήγε να υπερασπιστεί την μήνυση που κατέθεσε.  
·   Τότε την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. 


Δημοσίευση σχολίου