Σε όλους είναι πλέον γνωστό ότι η εξαγωγή της κρίσης της οικονομίας των ΗΠΑ του 2008 κόντεψε να τινάξει το καπιταλιστικό οικοδόμημα στον αέρα. Γνωστό είναι επίσης ότι τον χορό του Ζαλόγγου χόρεψε και θα χορεύει για πολλά χρόνια ακόμη η Ελλάδα. Εκείνο που δεν είναι γνωστό ακόμη είναι ποιος θα είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης του 2020 που κατά τους γκουρού της οικονομίας αλλά και για τον κοινό νου είναι προ των πυλών.


Μιλώντας στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιχειρήσεων τον Ιούνιο, ο Ben Bernanke,  επικεφαλής της Federal Reserve,  επέκρινε την πρόσφατη φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ που προβλέπει μεγάλες μειώσεις φόρων, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της οικονομίας. Ο ίδιος προειδοποιεί για κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας 

Alan Greenspan, πρώην επικεφαλής της Fedμιλάει για χρηματιστηριακές και ομολογιακές φούσκες και ευθέως μιλάει για κατάρευση της αγοράς ομολόγων λόγω αύξησης του πληθωρισμού.

Ο Scott MinerdCIO της Guggenheim Partners λέει "Η αγορά βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης και καταστροφής, μιας καταστροφής που θα εκδηλωθεί το 2019 με χρηματιστηριακή βουτιά 40%" και σε note προς τους πελάτες του προειδοποιεί για χρεοκοπίες εταιρειών ενόψει, καθώς τα επιτόκια θα αυξάνονται και αυτές δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μέχρι στιγμής, το εταιρικό χρέος διαμορφώνεται πέριξ των 8,8 τρις. δολαρίων. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει μόλις το επιτόκιο των βραχυπρόθεσμων ομολόγων φτάσει το 3%, εξήγησε ο ίδιος. 

Κατά την συνήθη μέθοδο χειραγώγησης "έγκαιρα" μας προετοιμάζουν  λέγοντας ότι τίποτε δεν τελείωσε αλλά σε πολύ λίγο έρχονται τα χειρότερα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μας αναγκάσουν να αποδεχθούμε ότι ο μεσαίωνας που διανύουμε είναι "αγαθό" και αποτελεί ...ιστορική αναγκαιότητα. 

Ως ιστορική αναγκαιότητα λοιπόν η σαρκοφάγος που δημιούργησαν αναζητά τα "ιστορικά αναγκαία" θύματά που την θρέφουν και μετά την Ελλάδα οι υποψήφιοι είναι πολλοί.

Ιταλία και Ισπανία είναι οι πρώτοι υποψήφιοι, όχι γιατί οι οικονομικοί δείκτες των χωρών αυτών δείχνουν κάποιο πρόβλημα, αλλά γιατί θέλουν να "δοκιμάσουν" την μέθοδό τους σε μεγαλύτερα θύματα. Και μην ξεχνάμε τον Μαδούρου στη Βενεζουέλα. Μία εισβολή εκεί θα ήταν "νέκταρ" για την παγκόσμια φούσκα. 


Δημοσίευση σχολίου