Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα στις 24 Σεπτεμβρίου ως αντίποινα στους νέους δασμούς 10% που επέβαλλαν οι ΗΠΑ.
Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων. 
Το Πεκίνο ανέφερε πως οι νέοι δασμοί είναι μια αναγκαστική απάντηση στον προστατευτισμό και τις μονομερείς κινήσεις των ΗΠΑ. 
Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν τις εμπορικές τριβές και θα διατηρήσουν μια αμοιβαία επωφελή εμπορική σχέση μέσω ενός διαλόγου που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ισότητα. 
Η αμερικανική κυβέρνηση ανήγγειλε τη Δευτέρα ότι θα επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10%, μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο προχωρήσει σε αντίποινα.
Η επιβολή των δασμών στα προϊόντα αυτά θα τεθεί σε εφαρμογή την 24η Σεπτεμβρίου και το ύψος τους θα αυξηθεί στο 25% από 1ης Ιανουαρίου 2019, ώστε να δοθεί χρόνος σε αμερικανικές εταιρείες να προσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους στρέφοντάς τες σε άλλες χώρες.

Δημοσίευση σχολίου